Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-07

Mer oliver och bushundar


Jag gick upp i ottan i morse för att skjutsa John, Mandy och hennes mamma till bussen, de for tillbaka till England i morse. Det var tänkt att de skulle ta tåget men det var strejk igen så det fick bli bussen istället. Nu ska vi vara hus- och postvakt åt dom tills dom kommer tillbaka.

Det var lite ivrigt att börja med olivskörden så Hasse startade idag. Jag tyckte nog att det var lite väl många omogna men han framhärdade så vi plockade, plockade och plockade. Det blev tre rejäla säckar som nu väntar på rensning och transport till oljepressningen. Resten av skörden får nog vänta några dagar för grannen kom och sa att det var nog lite tidigt, de var ju inte riktigt färdiga än. Idealet är tydligen att ha gröna oliver för kvalitén och svarta för kvantiteten. Gröna oliver ger mindre men bättre olja och svarta ger lite "sämre" olja men dom innehåller större mängd olja istället.

...och bara 4 av 57 träd avverkade

Hasse fortsatte plocka medan jag åkte till portugislektionen i Tomar som är bra mycket bättre nu än den var förra året. Det är mycket prata, så gott det nu går, mycket läsa och just inget malande av verb utan vi får lära oss vardagsfraser istället. Gillas mycket :-)

Olivhund

Hundarna fick vara med ute i storhagen medan vi plockade. Duro och Loffe höll sig i skinnet, värre var det med Rufus och Otto. Rufus kom farande som ett jehu med något i munnen som Otto gärna ville åt. Det blev en kapplöpning dem i mellan och Rufus smet ut under elstängslet, jag tror han fick en stöt för han släppte det han hade i mun och fortsatte springa ut på vägen. Otto smet också under men han klarade sig från en stöt tror jag, han sniffade på bytet och satte av i galopp in till grannen där han slukade all kattmat.
Rufus sprang på vägen med mig efter (veckans motion), var orolig att han skulle springa upp till Mandy och John men han stannade bakom grannens hus och blev sen buren hem, hade inget koppel. Efter det var det till att skaffa ett snöre och fånga in Otto.
Gick och kollade var det var Rufus hittat och det var en död hare.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ni har fullt upp med olivskörd och hundar! Det är så härligt att Rufus verkar OK nu och busar som en värsta Fox (och en Jack Russel också för den delen). Lycka till nu på Åsnekursen och hoppas att Triggo får ett sto snart.
Hälsningar
Agneta Åke & ROBI!

PS Vi har haft en fantastisk höst med sol och ca 6-7 grader, inte som i Portugal förstås men ändå!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack tack, det ska bli så kul att lära sig mer om åsnor. Denna gång blir det beteende och början på klickerträning - och det ska bli spännande.
Skönt att ni inte bara har ruskväder. Kvällstid får vi också smaka på kyla, t.o.m frost. Brrr
Ha det så gott
/Annelie