Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-04

Om inte Om fanns...


Idag har det varit grått, grått och grått med regnskurar, mellan skurarna har det varit duggregn. Inte så mysigt att vara volontär på Cedar Centre då, men hundarna är lika glada för det när man kommer in till dom. De hoppar och studsar och vill ha massor med kramar och pussar och självklart får dom det.
Andy fotograferade djuren förra veckan för julkort och idag var dom klara. Jättefina blev dom och jag fick med mig några buntar hem för att försöka sälja. Är någon intresserad så kostar dom 4,50€ för sju dubbelvikta kort med kuvert + porto. Vet inte vad portot går på än men det kollar jag upp i morgon.


Vi alla volontärer går i väntans tider. Pipocka som hon heter var på hägnet medan hennes påkörda ben läkte. Hon kom tillbaka till sin ägare i byn men det visade sig att hon var dräktig och satt i sin kedja. Inget bra läge för kommande valpar eller mamman så de på CC tog tillbaka henne, de skyllde på att benet fortfarande inte var bra, annars hade ägaren inte släppt iväg henne. Idag var hon mer eller mindre sprickfärdig, hon ser ut som en barbapappa och mjölken har runnit till. Nu är vi oroliga att det är en stor hund som betäckt henne och att valparna är så stora så att det blir problem vid en födsel.
Det är så sorgligt när de sätter hundar i kedja, speciellt tikar. De har ingen möjlighet att värja sig då hanarna kommer vid löpningen, de blir bokstavligen våldtagna. Tänk om folk kunde begripa att de bör sterilisera hundarna, för var ska ska alla oönskade valpar ta vägen? Oftast dumpas de och blir nya gathundar. En "never ending story". Och tänk om veterinärerna inte var så hiskeligt dyra, då skulle fler ha råd att sterilisera, men det är som allt annat: Business.
Tänk om inte Om fanns... vilken idealvärld det skulle vara.

Det går sakta men säkert framåt med badrummet. Halva golvet har blivit av med klinkersen och det behövs bilas lite mer innan avloppet kan placeras där det ska vara. Duschkar och duschväggar har blivit inhandlade så nu finns något att måtta efter.

Duro inspekterar arbetet.


Så här ska kabinen se ut när den är klar

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Ja dessa kedjade hundar. Det är så sorgligt att se. Runt gården vi skall köpa finns det massor. Vid ett hus står det 4 kedjade hundar. Varför då? undrar man.

Nej man skulle ta dit någon veterinär från Sverige tex. som kunde volontära lite och masssterilesera eller kastrera och ta by efter by. Då kanske........

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja dom tycks ha en hund i varje hörn på huset. Man undrar vilka tjuvar dom skrämmer bort då de sitter fastkedjade, det är ju bara att gå förbi dom och länsa vad som länsas kan.
Då är det effektivare som vi har det, med fyra lösspringande galningar på tomten. INGEN går in frivilligt fastän vovvarna är snälla och rara för dom låter farligt.
Vi får väl grunna på en lösning när ni väl kommer ner :-)
Ha det så gott
/Annelie