Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-27

Skola nr 2 och en otrolig jycke


Idag blev det skola nr 2. Denna gång i Ferreira do Zezere där det ska vara lektioner två ggr per vecka, Tisdag + Torsdagar. Torsdagar har vi även skola i Tomar så det blir hem från FZ på förmiddagen för att stoppa något i magen coh ta hand om hundar för att sedan fara vidare till nästa lektion på eftermiddagen. FZ verkar lovande, inte som förra året då det bara tragglandes verb. Denna gång börjas det väldigt basic, med veckodagar, vanliga vardagsfraser, alfabetet och så vidare. Precis som önskar att det ska vara. Det är väl enda gången man vill bli behandlad som barn.

På eftermiddagen upptäckte jag att Rufus hade en trasig klo där pulpan var synlig. Antagligen har han fastnat i något och brutit klon. Det blev en resa till hans favoritveterinär. Kan bara säga att Rufus är helt oootrooolig! Jag höll hans överkropp och sköterskan höll hans bakkropp medan veterinären klippte av den brutna delen och brände blodkärlen. En avklippt klo har en förmåga att blöda i det oändliga så bränningen var nödvändig. Stackars Rufus uppskattade inte alls behandlingen och man kunde se smärtan och rädslan i hans ögon. Jag var orolig att han skulle avsky sin veterinär när allt väl var avklarat men icke! När han väl kom ner på golvet var han lika glad som vanligt, viftade stort med svansen och skuttade fram till veterinären och ville kramas. Inga hard feelings här inte, tack och lov eftersom vi måste fara dit åtminstone en gång till för att kolla upp om hans Demodexbehandling funkat.

På kvällen förlöpte jag hemmet för att äta en pizza med Brigitte. Av någon anledning hade pizzerian stängt Måndagar och Tisdagar så det fick bli en lite mer fanzy restaurang. Vi åt gott och hade det allmänt trevligt med mycket prat och skratt. En lyckad kväll med andra ord.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Stackars Rufus, men han förstår nog att ni bara vill honom väl. 2 dagar i veckan skola....ja då går veckorna fort :)
Ha de gott

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tiden går fort i vanliga fall så nu lär den verkligen rusa. Förra året gick vi 3 dagar i veckan ett tag, men det blev för mycket, man hann inte med någonting kändes det som.
Må så gott o kram
/Annelie