Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-05

Vilket mörker


Att köra i mörker här är riktigt otäckt. Varje gång jag ska ut och köra blir jag nojjig, som ikväll när jag skulle till tandläkaren för att få min efterlängtade bettskena.

Inte snygg men funktionell

Det här med reflexer har inte slagit igenom här. Det konstiga är att man enligt lag måste ha reflexväst i bilen och får man stopp på bilen vid vägkanten måste man ha den på sig, även i dagsljus, men som fotgängare behöver man ingenting. Det är knepigt att se folket i stan, belysningen är inte i topp och ofta är trottoarerna så smala så smala så det blir bra snävt mellan bil och person. Inte ens barnen har reflexer, utom någon enstaka. Och på landsbygden blir det ju ännu värre då det varken finns gatubelysning eller trottoarer.

Nog är det skillnad alltid (Bilden lånad från www.gratisteori.se)

Ännu värre är det med de flesta cyklar, speciellt när man kör på en dåligt upplyst väg och får möte av en bil. De har varken fram eller bakljus, har man tur är det reflexer på pedalerna så man får en hint om att det är något på vägen. Cyklarna håller ju också till ute på vägen och ser man dom inte så händer lätt en olycka. Fler är de gånger jag blivit rejält överraskad och skraj.
Så gott folk - Glöm inte reflexen när ni går ut

Golvet och väggen har blivit putsad och duschavloppet ligger på plats

Ps. Pippoca nedkom med 5 valpar igår och ägaren har gått med på att Cedar Centre ska få "överta" henne och valparna för att hitta hem åt alla.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Aura sa...

Hej Annelie,

Håll på att läsa lite om permakultur i Portugal och där fanns en liten adress om Cantinho dos Animais Abandonados de Viseu. Titta vad fint det är med bilder och beskriving ....en glädje att se...
http://cantinhodeviseu.blogspot.co.uk/
Må så gott och en varm hälsning till dig o Hasse....Aura

Aura sa...

Hej igen,
Här kommer den riktiga webbadress till Djurhemmet i Viseu
http://cantinhoanimaisabandonadosviseu.com/

Varm hälsning
Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tur och skönt att det finns hägn som är bra och gör nytta. Tyvärr blir man lite misstänksam mot de flesta efter erfarenheterna med Tomar och då känns det ännu bättre när man ser positiva hägn.

Ha det så gott
/Annelie