Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-12-10

Elfelet löst (förhoppningsvis)


Idag kom EDP (elbolaget) för att höja strömstyrkan. Medan mannen höll på och pulade i elskåpet löste säkringen ut väldigt lägligt, när han skulle slå på den igen gick det trögt och han tyckte det lät konstigt: Den är ju trasig! Han böt ut den och peppar peppar har det funkat sedan dess. Klart irriterande att Bruno inte upptäckt detta alla gånger han har varit här och sökt efter den felande länken. Vi har ju trott att det berott på kylskåpet, olika delar av värmepumpen, för lite ström, elaggregatet till hagen och allt möjligt. Och så var det så "enkelt".

Ironiskt nog har det mesta varit trasigt som installerats sen vi kom hit. Först var det telefon, sen modemet, tv-boxen och lysdioderna i kylen. Köksinredningen svällde isär och tillverkaren fixade det lite för bra för att sen blev det sprickor i några panelbitar i dörrarna när vädret blev varmt. Det är säkert mer som jag inte kommer ihåg på rak arm. Man undrar om inga nya apparater funkar i Portugal, det måste bli hiskeligt dyrt för dom att göra allt minst två gånger.

Otto ligger utslagen för en gångs skull annars är han en pina på kvällen med hur mycket busenergi som helst. Han och jag var och hälsade på Brigitte och hennes hund Jack, de for omkring och busade som jehun. Jag hjälpte Brigitte att fota hovar och Otto ville gärna hälsa på hästarna men han tyckte nog att dom var lite väl stora tack och lov. Det räcker med stryket han fått av Triggo, hästarna är säkert tre gånger så stora så det kunde gått illa om han framhärdat. Ibland är till och med han smart.

Obekväm fotoställning

Att skicka saker med posten är oftast inte särskilt dyrt här om man jämför med Sverige. Idag skickade jag tvål till Sverige och paketet vägde strax över tre kg vilket skulle kosta en smärre förmögenhet, 36€. I och för sig inte mycket om man jämför paketet pappa skickade hit med några muttrar, det paketet gick på 280:- om jag inte minns fel och det var inte ens ett kg. Vi resonerade lite i postkassan och kom fram till att det vore smart att dela paketet i två lådor istället, ena paketet fick inte överstiga två kg. Då gick kalaset på 17€ istället och då ingick den extralådan jag inhandlade, en ordentlig skillnad. I mitt huvud är det lite knepigt, det borde ju vara enklare och billigare att hantera ett paket istället för två.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Det där med posten är ju lite knepigt. Jag skickade iväg salvorna och tvålarna men det har inte kommit fram där emot ett par sockar gick på tre dagar. Kanske ligger mina postpaket kvar i brevlådan i Silves?
Får kanske beställa nya av dig till nästa gång :)
Kram och ha det bra.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Trist att tvålarna inte kommit fram, hoppas de bara tagit lång tid på sig.
Jag har skickat många paket till Sverige, ibland går det på två dagar, ibland 10 och två gånger har det hänt att paket försvunnit på vägen.
Håller tummarna att det kommer fram
Kram på er
/Annelie

Klas på Posten kundtjänst sa...

Hej,
Hoppas att dina paket har kommit fram! Att skicka en försändelse som väger upp till 1 kg från Sverige till Portugal kostar 162 kr som skrymmande brev. Om ni vill ha spårbarhet och att innehållet är försäkrat är det bättre att skicka det som ett rekommenderat brev. Det kostar 225 kr hos våra ombud, eller 214 kr om ni köper frakthandlingen på vår hemsida: www.posten.se/skicka
Vänliga hälsningar / Klas på Posten kundtjänst

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Klas och tack för infot.