Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-12-11

Hasse vid knapparna.


Hej det är jag Hasse som skriver ikväll.
Som ni läste igår så fick vi elen att funka i huset, ( i huset ) och jag fick glädjenatt och kopplade in kylskåpet i köket igen även om jag visste att det inte var strömavsaknad som var problemet utan att det är läckage av ström över till jorden som är problemet, men det var kul att chansa och det funkade några timmar, men övervåningen la av lagom till vi hade somnat, jag kopplade ur det så vi hade ström och kopplade in skåpet när vi hade vaknat, jag tror faktiskt inte problemet är kylskåpet utan problemet uppstår när frysens termostat slår till.

Annars har det varit en ganska tråkig dag här, jag har klippt rosorna så dom ska bli vackra till våren, och dom är det sista jag ska beskära i år, resten är redan gjort, och att det inte har blivit så mycket mer hänger ihop med att det har varit så blåsigt här hela dagen, faktiskt lite lätt halvstorm, så det har varit lite slött och imorgon är det skolor hela dagen, det enda är att när jag var i skolan som vi även gick i förra året så började lärarinnan med samma stil som vår förra lärare, det vill säga att när vi har en uppgift (typ att fylla i meningar med saknade ord, vi har exemel i vår lärobok) så rättar hon våra meninger men ganska annorlunda meningar, med förklaringen att man kan svara på olika sätt (vilket givetvis är sant) vilket åtminstone för mig skapar en väldig förvirring, jag skulle önska att jag fick lära mig ett sätt till att börja med så att jag kan komma ihåg det svaret, nu blir det bara kaos, förra veckan stälde jag mig hemskt tveksam till att gå dit någon mer gång, men hon får en chans till men blir det lika dant igen hoppar jag kursen.

Roligare är att vi köpte lite bankaktier på kul för cirka 7 veckor sen, dom var hemskt billiga så vi köpte totalt
106000 st. och nu 7 veckor senare har dom ökat med 42% i värde, och när jag tittar på andra portugisiska bankpapper så kan man nog tro att dom på sikt kan klara 300%.

Tråkigare var att besöka en läkare igår på vår lokala vårdcentral, det var bara för ett recept, men han brukade vara i Göteborg lite då och då, och han frågade mig om det inte fanns några svenskar kvar i Göteborg, han hade "bara" sett färgade och araber, och jag visste inte vad jag skulle svara, så jag hummade mest, ni där ute som bor i götet kanske kan skriva en kommentar och tala om hur det ser ut på stan, här är det ju inte så, och jag har aldrig hörtalas om någon moské i Portugal, och när man läser i svenska dagstidningar på nätet blir man lite undrande över hur Sverige verkar skilja sig från resten av Europa.
Hasse vid knapparna.


5 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Länk till Lissabons moské

www.comunidadeislamica.pt/‎

Åse

Aura sa...

Hej Hasse,
Portugal har varit en stor kolonial makt(!?) åtminstone geografiskt....Ceuta, Brasil, i India - (Goa, Damão, Diu, Dadrá och Nagar-Aveli fram till 1961 och 84), Timor, Macau, Guiné/Bissau, Cap Verde, Angola, Mocambique, Azores och Madeira ... och hundratals enklaver i Afrika och Asien under 1600- 1700 talet t.o.m i Japan, Molukerna, osv...så inte undra på att det finns mohamedaner i Port.

Här ser du bilden fr St. Franciscus kyrka i São Salvador i Brasilien...portugiserna lämnade enorma kulturskatter efter sig vart de än tog sig...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/StFranciscoChurch1-CCBY.jpg

Om ni längtar hem...Dalarna i norra Portugal, kan det vara lilla Siljan som skymtar...ett falurött hus (bild 20)....http://outeiro-montalegre.olx.pt/casa-do-castanheiro-iid-439667895

Hoppas ni firade Lucia, här smäller det... fjärt/smällar och det är snöfritt i Sthlm efter snöstormen häromdagen

En varm hälsning
Aura

Aura sa...

Hej igen,
Här kommer adressen till en map...det portugisiska imperiet

http://pt.wikipedia.org/wiki/Ficheiro:Portugal_Imp%C3%A9rio_total.png

Må så gott
Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Aura, Jo då jag är helt medveten om att Portugal har varit en stor kolonialmakt, faktiskt efter England säkert en av dom största.
Även om Macau inte var en koloni utan man hyrde Macau liksom England hyrde Hong Kong, och Azorerna och Madeira är delar av Portugal än idag.
Och när vi talar om muhammedanismen tror jag inte att någon av dessa länder-platser som du nämner har muhammendanismen som någon stor religion, men jo visst kan det existera några muhammedaner även i Portugal så en moske i huvudstaden är nog inte helt överraskande, men Vad jag menade är att landet verkar vara ganska homogent i tro och kultur.
Och Nej jag längtar inte till Dalarna, jag ägde en fäbod i Orsa i många år och min mor var född i Insjön, så jag håller mig nog till våra 15-17 grader och med eget hus i Stockholm har jag skottat klart för resten av mitt liv.
Vänliga hälsningar Hasse

Anonym sa...

Hej Hasse!

Nog kan man undra ibland är men i huvudsak upplever man de omgivande som medborgare i Swea-rike som vi dock giver bort "bit by bit". Jag lever i muteborg=anpassad till Euo konditioner.
Dock har man dubier om hur försörjningen hanteras
och såg gärna en annorlunda ordning på politiken.

MVH / Åke