Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-12-01

Marknad och jätteskinka


Vi har så´n tur att det vackra (om än kyligt idag) vädret fortsätter. Strålande sol, klarblå himmel och nästan ingen vind. Vi bestämde oss för att ta lite ledigt från oliver och göra en liten utflykt istället, det blev ett besök på loppmarknaden i Miranda do Corvo. Den här gången var det en hel del hantverkare som tagit plats bland allt bråte som såldes.

Korgmakare

Man såg knappt prylarna bland alla lönnlöv


På vägen hem stannade vi till hos makarna Malmström som bor bara ett stenkast från M do C. Vi kom och störde mitt i deras arbete med att bränna allt ris från olivskörden, de fick därmed en liten stunds vila och kunde hämta nya krafter.

Malmströmmarna

På cafét i grannbyn Carill har de ett lotteri där man kan vinna världens största skinka. Generöst nog kostar inte lotterna något, man bara skriver upp sig på ett nummer på ett papper. Med tanke på att de betalat 95€ för skinkan tycker man nog att de borde ta en liten slant i alla fall.

Skinkan tillsammans med tanten som jobbar där, 83 år, full fart på henne och jättegullig. Skinkan är nästan lika stor som henne :-)

Strömmen fortsätter att lägga av. Vi har snart prövat allt utan framgång så det får bli ett samtal till vår elektriker i morgon. Just nu är värmepumpen avstängd och värmefläkten blåser varmluft i vardagsrummet där vi sitter med filt över benen. Turligt nog har vi små el-element som kan värma upp sovrummen och jag har en härlig elfilt i min säng.
Hasse prövade att sätta elfläkten på högsta och det började lukta bränt (från dammet i den). Rufus blev helt vild, for omkring och gnällde, ville ut och han darrade som attan. Jag undrar just om han varit med om brand någon gång under sitt unga liv eftersom han reagerade så hårt. Lite kramar, pussar och bus kom han snart över det och sover nu lugnt tack och lov. Lilla kraken.

Litet fynd på marknaden, blir fin med en blomma i

Ett litet fynd till, Triggo och jag i framtiden

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Ja än så fortsätter solen skina och värmen steg i dag till hela +19 gr ingen vind så det blev nästan för varmt om man satt i solen. Vi har ännu bara funnit 2 marknader kanske lika bra för vi kan inte dra med oss något hem :) Stackars Rufus, tror säkert det är som du säger att han har varit med om något. Vinner ni skinkan så lär den räcka länge :)
Ha det gott

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja vinner vi lär den räcka tills (om) ni kommer förbi igen :-)
Kör lugnt
/Annelie