Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-12-14

Ostprovning


Lördag igen, fattar inte hur fort tiden går, den bara flyger. Tycker att att det var alldeles häromdagen vi var på en Lördagslunch och så var det dags idag igen. Denna gången var det bara en massa holländare och vi. Eftersom de allra flesta kom från samma land blev det mest prat på holländska men ibland blev det engelska så vi kunde vara med och prata också. Trevligt var det i alla fall.

Fantastisk blomma

När vi kom till Lördagslunchen frågade dom om vi ville följa med på en ost- och vinprovning efteråt och självklart ville vi det. En hel hoper bilar åkte i karavan till ett hus i Alverangel där ett bord med ost i alla möjliga former väntade. Basen var en speciell fårost från Estrela de Serra. Det är från mjölken av en speciell fårras som äter speciella växter som finns där som osten görs. Den tillverkas bara två gånger om året så den är väldigt svår att få tag på så vi kände oss lite previligierade. Mycket mycket gott var det. Dom hade gjort bröd med ost i, där var ett som dom kallade surprise-bread - ett urholkat bröd med en fantastisk hemlig oströra i, där fanns knyten med äpple, valnötter och ost i, det var färskost och hårdost i olika lagringar. Till detta serverades olika portviner, vin eller vatten till. Kan lova att nu är man proppmätt - igen!

Samling på pation i en fantastisk trädgård

Uppdukat

Våra värdar

Mingel

Det är väldigt trevligt med alla sammankomster man hamnar på. Det är mycket kindpussande hela tiden vilket är en väldigt trevlig sed, enda kruxet är att herrarna använder rakvatten så när man kommer hem luktar man som en hel herrparfymavdelning på NK. Hasse är inte så förtjust i kindpussandet så han kör med den gamla hederliga handskakningen istället både när det gäller damer och herrar och även om han kindpussats hade han inte luktat så mycket för damerna använder sällan parfym.

En ost i snygg förpackning fick följa med hem

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Åh vad det låter gott med ostprovning, jag gillar ost där skulle jag ju varit med. Så många trevliga och ovanliga träffar ni får turen att besöka och dessutom träffa nya trevliga människor. På onsdag tar vi färjan över sundet.
Kram

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Och jag hade gärna varit med på färjan, så spännande. Är säker på att ni får uppleva massor med annorlunda och spännande saker over there.
Ha det så gott
/Annelie