Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-12-12

Skolor och tråkiga nyheter


Så var det Torsdag igen och dubbla skolor. På förmiddagen var det mycket idag, i morgon, igår, nästa år osv. Vi fick en lååång lista vi ska lära oss, hur det nu ska gå till. Läste att man behöver kunna 50000 till 70000 ord (i svenskan i alla fall) för att kunna tillgodogöra sig texter och tal på ett bra sätt. Hm, undrar hur, och om någonsin, man kommer ens i närheten av det. Man får vara glad om man kan klara en treårings nivå, typ - Titta lampa.

Ett elev-konstverk i skolan

Skola nr två avhandlades julen. Vår lärare berättade bl.a om hur portugiser firar jul, lite om gamla traditioner och så berättade hon vilken mat hon lagar till julbordet, bl.a killing. Jag mådde riktigt dåligt medan hon beskrev hur hon gjorde. Jag får bara mer och mer psykiska problem när det kommer till kött. Kanske det hänger ihop med att man blivit mer och mer involverad i det här med djur som far illa, jag vet inte. Det blir lite krångligt vid middagsdags då Hasse mer än gärna äter kött och jag vill ha mer och mer vegetariskt...

Det kom en tragisk nyhet nyss. I Måndags skrev jag om åsnan Maria som inte kunde resa sig. I går ringde Lorraine och berättade att hon låg ner igen och idag var en hästveterinär från Coimbra där (det är svårt att få tag på veterinär för stora djur här, de flesta pysslar bara med hundar och katter) som kollade upp henne. Hennes lungor och hjärta var inte i bästa skick och med tanke på hennes ålder och dåliga ben och hovar så fick hon somna in idag. Det är så tragiskt men hon fick i alla fall massor av kärlek och omvårdnad de sista åren av sitt liv.

Lilla Maria har kommit till åsnehimmelen

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: