Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-12-17

Upprörd!


Idag känns det tungt och jag är så upprörd. Hovslagaren var här och tog hand om Triggos hovar men det är inte han som gör mig deppig. Det är Chloe. Jag tog bilder av hennes hovar igår och de visade jag för hovis idag. Han blev milt sagt upprörd. Det var som jag misstänkte (har aldrig sett det live - bara på bild), laminitis, dvs hovbenet har tagit sig genom sulan och hovväggarna mer eller mindre ruttnar bort pga bakterieangrepp. Hon går egentligen på skelettet!! Den hovslagare de haft hitintills till åsnorna är under all kritik, borde inte ens få kalla sig hovslagare.
Det krävs ett hårt arbete med hovslagare var 6:e vecka som riktar till hovvinkeln, daglig tvätt med bakteriedödande och vistelse i djup sandpaddock, då kan man förhoppningsvis komma tillrätta med detta. Hovslagaren åker runt i hela Portugal och verkar hovar och det är så akut så han skulle klämma in Chloe i schemat då han var i närheten den 23:e eller 24:e. Då är det illa när han t.o.m tänker offra julafton!
Min tanke är ju att ta hand om henne men eftersom Triggo ännu inte är kastrerad kan jag inte och jag tvivlar på att CC klarar av att sköta hennes hovar som de borde, de har ju inte ens lyckats lyfta hennes fötter. På Torsdag ska jag till CC och försöka få Barry att förstå hur allvarligt det är, vilket inte blir lätt då han anser att Chloe har det bra och mår bra. Blir ingenting gjort kommer hovslagaren ta i med kraftatag och lyckas inte det kommer han ta till polisen. Efter detta blir jag nog inte så populär på Cedar Centre men det är en smäll jag gärna tar.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


2 kommentarer:

Aura sa...

Hej Annelie,
Honung verkar bakteriedödande, en tokig tanke, kanske...men kan man smörja Chloes hovar (uhh) och smalbenen med honung? (Honung och pressad vitlök i melllankompresser används med framgång på många sår)..
En varm tanke går till dig...du lär ha förmågan att se vad andra missar...
Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hm, kan vara en bra idé, ska prata med hovis och se vad han säger. Jag gillar det där med att använda naturliga grejer istället för alla konstgjorda kemikalier.
Ha det så gott och kram på dig
/Annelie