Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-02-24

Lite ditt och lite datt


Det är ett tag sen jag skrev något nu, men inspirationen och energin har inte riktigt velat infinna sig.

Ojoj, nu är snuset slut igen. Ska bli intressant och se om jag klarar vara utan denna gång eller om jag måste efterlysa någon som är på väg till Portugal med plats i bagaget. Förra gången det hände klarade jag av det ett par veckor innan humöret blev för eländigt och pappa laddade väskan full. Det är skam att man inte ska kunna köpa snus i Europa, men beställer jag från USA är det helt ok!

Tidsfördriv när det regnar, hade inga så då åkte virknålen fram

Jag har hittat en skola här i närheten, närmare bestämt Sao Martinho do Porto, så tragglet med att försöka lära sig portugisiska har börjat igen. Läraren här är den bästa hitintills måste jag säga. Det är inte bara mangling av verb, utan det är både skriva, läsa och förstå, mer eller mindre precis så man önskade att de tidigare lärarna skulle gjort istället för att kväva sina elever med verb. Så vem vet, en vacker dag kanske man kan prata hjälpligt om man nu kommer ihåg allt.

Så här kan det se ut när Vilda säger ifrån, det är en liten bitch men hon börjar foga sig i flocken

Åse och Lasses köp av vingården i Caldas da Rainha har varit en rysare och följetong länge nu. De var ner första gången och kollade på stället i april förra året och sen dess har det strulat. Papper hit och papper dit som saknades. Portugal! Men nu är det på sluttampen. De kom ner till Portugal förra veckan och hade möte med säljarna och div advokater och nu är det spikat att hela dealen slutförs 10 mars. Så skönt för dom. Naturligtvis träffades vi och var ute och käkade gott.


Lilla Vilda och Rufus har varit hos veten nu och fått alla vaccinationer. Eftersom Rufus behandlades för sin Demodex kunde han inte få vaccinationerna förrän kuren/kurerna var över, och det är dom nu, hurra! Ett leshmaniatest (sjukdomen Rufus har) gjordes på Vilda och tack o lov är hon fri.

Vädret har varit bedrövligt med små pauser för sol, som idag till exempel. Det blåser en del och de vindarna är bra kyliga men hittar man en vinstilla plätt någonstans så är det rent juvligt. Vi hade tur med vädret igår också. Då mötte Tina och jag upp med Brigitte i Batalha för att fira hennes födelsedag. Det blev en rundtur i klostret och därefter en bit mat i magen.

Baksidan av klostret där den ofullbordade delen finns

Alla fotar


En grav

Tina förkovrar sig om klostret

Fantastiska fönster

En av innergårdarna

De vaktar den okända soldatens grav

Fantastiskt fönster


Detaljer på en av pelarna


Vaktavlösning vid okända soldatens grav

Inga dåliga sniderier

Den ofullbordade delen vad den nu hette
Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få3 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt fina bilder med en historia bakom, Tack.
MVH / Åke i Götet

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åke, kul att du gillar bilderna, man är ju ingen mästerfotograf så snälla kommentarer mottages tacksamt :-)
Ha det så gott
/Annelie

Åse Rexius sa...

Ett litet tillrättaläggande bara. Vi skriver 15/3, senast


kramar

Åse