Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-05-30

En dag med flyt


Det började med att jag for in till stan för att hämta min stationära dator, den fungerar helt smärtfritt nu. I priset ingår även en ominstallation av windows om jag vill, dom brukar göra det när moderkort och sånt byts men han avstod från det eftersom jag hade så mycket i datorn. Jag har funderat en längre tid för ominstallation då datorn varit tämligen slö men dragit mig för det eftersom allt måste installeras om. Men nu är den snabb efter byte av delarna så jag lär inte behöva det. Hurra!

När jag ändå var där passade jag på att handla lite förnödenheter och i affären sprang jag på kaffet jag köper ibland, det var nedsatt till nästan halva priset och jag köpte de sex förpackningar man fick lov till. På vägen ut mötte jag Tina. Vi stod och surrade ett tag och jag berättade om kaffeklippet, hon erbjöd sig då att handla åt mig så vi gick in igen och ut kom vi med sex förpackningar var. Nu kan man nog anta att jag har kaffe för hela sommaren om inte längre.

När jag var inne och handlade detta kaffe kom ett sms från gymet, dock på portugisiska. Jag svängde förbi där och frågade vad det betydde. Jo, om jag registrerade mig idag bjöd dom på medlemsavgiften + att det blev en rejäl rabatt om jag betalade tre månader i förväg + att under dessa tre månader kan jag gå dit hur mycket som helst (annars är det 10ggr/månad). Så nu är jag både medlem, har klippkort och ett fint armband :-)

Finarmbandet jag måste ha på för att komma in på gymet

På vägen hem svängde jag in till plantskolan som ligger alldeles bredvid där jag bor. Tanten som arbetade där kunde ingen engelska men hon förstod. Nu behövde jag inte säga så mycket för jag visade en bild på mitt nesperaträd och sa "duente"? (sjuk) Inte då, hon drog med mig till deras egna träd och förklarade (på portugisiska - och jag förstod!) att det beror på allt regn och kylan som varit men att dom är fullt ätbara. Superbra, nu kan jag testa att göra sylt på dom.

Dom är inte sjuka, bara lite fula men ätbara :-)

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


2 kommentarer:

Anonym sa...

När jag läser din blogg blir jag påmind om en väninna som på sjuttiotalet hamstrade kaffe för att priset var på väg upp. Jag tror att hon köpte 25 pkt à 500g. Efter 1 vecka gick priset ner igen, men hon hade kaffe så det räckte läänge. Hoppas att inte samma sak händer dig. Vi hoppas på att värmen kommer tillbaka här i Svedala efter några några kalla och blåsiga dagar.Lycka till med BB och portugisiskan.Ha det gott!
Agneta och vov från R

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Tack Agneta, det behövs verkligen ett lycka till när det gäller världens svåraste språk :-)
Det är ingen fara att priset går ner på kaffet, dessa kaffepottor är ju svindyra och populära så inte lär de sänka priset.
Håller tummarna för att ni får en supersommar.
Ha det så bra och kram från oss alla till er båda