Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-05-23

Lite gott & blandat


Proppmätt! Nyss hemkommen efter ett besök på Caravela Irish Pub i Foz de Arelho tillsammans med Åse och Lasse. Jag åt catfish på en bädd av gröna bönor och potatismos, supergott. Skulle ju fotat men vi var så hungriga så vi glömde allt vad fotografering hette fram till efterrätten.


Idag mår jag riktigt bra, nejlikewiskeyn hjälpte. Tog mig i kragen och for in till stan med min stationära dator, den säger bara pip, pip, pip när den ska startas, inte bra. Var lite orolig att hela hårddisken lagt av men det var "bara" moderkortet som tur var så allt innehåll är intakt. Visserligen finns alla dokument och foton i en backup så det var ingen fara med den detaljen, men nu slipper jag i alla fall installera om alla program tack och lov för det är ett himla jobb.

Jag har en mycket behändig kaffemaskin, man kan använda färdiga "pottor" i två storlekar med kaffe, speciella kuddar med kaffe eller göra kaffe på vanligt pulver. En supersmidig apparat. Visserligen blir det dyrare att använda dessa "pottor" men de säljs lite då och då till extrapris och då gäller det att passa på att fylla på lagret. Till de mindre "pottorna" behövs en speciell insats som jag naturligtvis lagt på ett mycket bra ställe, eller om den kanske till och med hamnat i soporna, vem vet? Jag var iväg till butiken där maskinen inhandlats och frågade om det gick att beställa en ny sådan. - Inga problem sa killen och gick och hämtade delen. Och inte behövde jag betala den heller, det kallar jag service och tur. Nu kan jag fixa kaffe igen på alla sätt och vis.


Det var delen till höger som jag förlagt(?) och fick ny

Det är upp och nervända världen. Hörde att det snöat i Spanien och här i Portugal stängde de vägarna i Serra da Estrela i centrala portugal pga snöfall. Vi har det inte fullt så kallt tack och lov men vindarna är klart kyliga och vi fryser som attan trots att termometern visar 18° och blå himmel på dan. Just nu är vi avundsjuka på er i Sverige som har varmt och gott väder. Njut för oss också


Passerade denna fantastiska amaryllis i dag på promenaden, det är nästan så julkänslan kommer fram när man ser den tillsammans med snöbilden.


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


2 kommentarer:

Inger Malm sa...

Hej Anneli !
Alltid roligt att läsa din blogg . Vi träffades som hastigast i januari hos Åse och Lasse . Vad roligt att du hittat din nya hemvist på fina Silverkusten .
Mvh Inger

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Hej Inger, Kul att du tycker det är kul :-) Vi kommer säkert träffas fler gånger, det kommer bli trevligt.
Ha det så gott