Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-05-24

Morgonrutiner


Vi har fått till en morgonrutin vovvarna och jag. Duro kommer och väcker mig vid 7 - 7.30 den rackarn. Då vill han gå ut och göra morgontoaletten. Det är bara att masa sig upp för han ger sig inte och de andra vaknar också och hänger med ut. När väl alla nödiga behov är avklarade kommer dom och säger: Frukostdax nu matte. Då är det bara att servera frukosten som de får ute vid bra väder. Har de tur finns matrester från dagen innan som pricken över i:et.

De passar på att vila och beta gräs ibland

När deras morgonbestyr är över går de rackarna till kojs igen medan jag har hunnit bli klarvaken. Då tar jag mig lite youghurt och tittar på nyheter från gårdagen på svt-play. Kollar mejlen och svarar på brev om jag är tillräckligt pigg annars får de vänta en tag.
Beroende på väder blir det sedan promenad, tidigt om det är varmt annars blir det runt 10-snåret, då går vi minst en timme, oftast mycket mer. Ibland bestämmer Duro vart vi ska gå och ibland bestämmer jag.
Det är ganska kul att låta Duro bestämma, han har klara planer för hur promenaden ska vara. När vi bodde i Enskede brukade vi gå ut med Annika och hennes hundar, också de från Rumänien. Lilla Donna blev snabbt Duros flickvän och när han bestämde riktning blev det en promenad hem till Annika, eller rättare sagt Donna. Jag är fascinerad av att han hittade, det var ca 3km genom tre olika bostadsområden, massor med svängar, över vägar och under viadukter. Han är inte dum inte.

Linor uppspända lite överallt på en äng, de binder hästarna där som får gå och beta, eller så är det getter / får

Asbetstakskivor som vägfyllning, hur bra är det?

Det odlas inte bara vin, en och annan potatis blir det också

Nästan som en svensk sommaräng, inte ofta man ser det. Mest björnbärssnår, ogräs och vildhavre annars

När vi kommit hem från promenaden dricker sig hundarna otörstiga för att därefter lägga sig och sova lunch och jag sätter mig med en kopp kaffe och lite korsord. Ibland blir det ett kex till kaffet och då vaknar gänget till och vill ha en liten smakbit för att sen gå och fortsätta sin sovstund i solen.

Det finns ganska gott om vildsvin här. En kväll när jag gick runt päronplanteringen vid min quinta så hörde jag ett gäng grisar, de blev skrämda och grymtade. Jag blev nojjig och vände hem igen. Man vet ju inte om de var fredliga eller inte och nu undviker jag att gå den rundan efter mörkrets inbrott. Det konstiga är att de inte bökar upp backen här så som de har en förmåga att göra i Sverige, det enda spår de tycks lämna efter sig är fotspår. Antagligen har de så mycket gott att äta så de inte behöver böka. Men idag såg vi ett annat slags spår efter dom, vi gick förbi ett grisbad, en gyttjegrop där det syntes att de rumstrerat om och njutit ett skönhetsbad.

Ett riktigt grisbad :-)

Nu blir det pannkaksmiddag till vovvarnas stora glädje

Pannkakslaggen har fått sig en special"grytlapp", pannan blir ju så himla het. Fungerar perfekt

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


3 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Vilken fin grythandske, handtaget fått, något som jag tror jag ska försöka mig på. Har du mönster?
Ja här har vi riktig sommarvärme alldeles för tidigt. Nu blir det inga syrener eller liljekonvaljer till skolavslutningen och inga midsommarblomster till midsommar :(
Men vi njuter av det fina vädret. Läste om att ni fått snö på höga höjder.....usch!!
Kul att se din kommentar på min sida :) Kram på dig.

Anonym sa...

Saknar våra promisar såååå mycket!!!
Bamse kramar
Annika Pluto Donna nikki och resten av tokfamiljen knas!!

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

-Hej Maggan. Nä inget mönster, gjorde bara en lagom ring som passade handtaget och virkade ihop maskorna i slutet, några extra luftmaskor fick bli hängare. Så enkelt och underbart praktiskt.
Njut för oss med, här fryser vi som 17.
Kram på er

-Annika, vi saknar er med!!! En vacker dag ses vi, eller hur?
Kram på er alla från oss alla