Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-05-16

Trädgårdsarbete och lite annat


Trädgårdsarbete är inget jag har så där jättestort intresse för men idag tog jag itu med rosmarinhäcken som växer på baksidan av huset. Den var tämligen vildvuxen och spretade lite hur som helst, dessutom växte den väldigt ojämnt. Nu vet jag inte om det är rätt tid att göra sån´t här men grensaxen och sekatören åkte fram i alla fall och jag gick lös på hela härligheten. Häcken är inte så väldans vacker men förhoppningsvis blir den det. Det doftade helt fantastiskt och några färska grenar fick följa med in i huset.


Det blev en rejäl hög rosmarin

När jag ändå höll på gick jag lös på clementinträdet som växer på baksidan. Det har vuxit sig väldigt tätt eftersom ingen skött om det, inget ljus når ner mellan grenarna så clementinerna uteblev i år. Antagligen fel tid på året men jag tror nog att trädet tål min behandling, den var inte alltför grym.
Jag beundrar alla dessa människor som älskar att påta i jorden, de får så fantastiska trädgårdar och köksland. Önskar att jag var så´n och framför allt att jag kunde få växterna att växa och överleva. Jag försökte en gång att anlägga ett grönsaksland med inte alltför bra resultat. Det enda som överlevde var morötterna som blev smalare och mindre än ett lillfinger. Men vem vet, kanske det skulle lyckas bättre nu.

Druvorna som växer på bakre verandan är på gång

Häromdagen började det lysa ett meddelande på instrumentpanelen i bilen, "Prever revisão", lite nojigt när man inte vet vad det betyder. Försökte googla men blev inte klokare för det. Alltså blev det ett besök på Renault och ett lugnande besked. Det var dags för service så nu är tid bokad för det, och jag har lärt mig något nytt. Som krydda på moset fick bilen sig en tvätt vilket var välbehövligt efter allt damm och pollen. Nu skiner den som en sol.

Jag var inte helt nöjd med behandlingen på ryggen så på vägen hem svängde jag in på Balance Club som har massor av aktiviteter, bl a en som håller på med koppning. Han förevisade och berättade hur han gör så på måndag ska jag dit för en duvning. När jag ändå var där frågade jag lite om pilates. Nu är det länge sen jag tränade något och känner att det är dags. Jag fick en frikupong för att se om det är något för mig och framför allt om jag förstår, så på onsdag är det dags, det ska bli kul.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


2 kommentarer:

Aura sa...

Hej Annelie,
Nästa gång kan du kanske pressa lite aromatiska oljor ur rosmarinen??? eller repa ur bladen och spara???

En varm hälsning
Aura

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Jag la faktiskt undan några kvistar för att göra något med dom men det blev inte av. Det ska klippas och putsas mer och då ska jag se till att det blir av.

En varm hälsning tillbaka från ett just nu kallt Portugal