Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-06-01

Festival do Marisco


I helgen har det varit skaldjursfestival i Foz de Arelho, tänkte det kunde vara kul att bevista så vi for dit, Åse, Lasse och jag. Nu är det här som överallt annars - svårt att hitta fram. När vi kom var ordinarie vägen ner till stranden avspärrad så vi tänkte att det var nog där festivalen höll till. Vi tog en annan väg och gick omkring och letade - ingenting. Vi frågade några som stod och sålde helstekt gris men de visste inte så noga, inåt stan sa de. Jaha, så vi begav oss dit - tomt och tyst.

Ingen festival här inte, bara badare och surfare

På vägen dit såg vi att det var någon slags aktivitet vid husbilsuppställningsplatsen och tänkte att där måste det vara. Nähä - där var det någon slags rallydepå.
Vi frågade en polis som hänvisade oss tillbaka till stan. Till slut såg vi små små skyltar som visade oss rätt. Vid ordet festival förväntar man sig en massa stånd och aktivitet, men här var det bara ett stort tält som serverade diverse skaldjur.

Här betalade och hämtade man maten

En del av skaldjuren som serverades

Det var bilder på menyerna och de såg smaskiga ut, Åse och jag beställde in nr 14 som bestod av krabba och räkor, Lasse bestämde sig för musslor.

Åses och mina tallrikar, såg inte alltför aptitligt ut med dessa små krabbor

Lasses överfyllda fat

Den enda som var nöjd var Lasse, det visade sig att krabborna var yttepyttesmå och när de öppnades såg det bara läskigt ut, dessutom visste vi inte riktigt vad som gick att äta av inkråmet så vi höll oss till räkorna. Dessutom får jag lite psykiska problem när det gäller att bryta upp krabborna och bryta av benen, så jag klarade helt enkelt av det.


Lasse öppnade en men vad äter man här?

Det blev inte ens bottenfylla i magarna så det blev crepes med varm choklad och glass som en liten efterrätt. Efter det blev det en annan godsak, vet inte namnet men det är någon friterad smet i stavform som fylls med choklad eller jordgubbssylt. En varsin sån blev det också med en kaffe innan vi for hemåt.

Den här däremot var smaskens

Det var inte riktigt vad man förväntade sig men nu vet vi i alla fall vad det är och man ska nog vara en stor fan av skaldjur för att ha riktig behållning av festivalen.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


2 kommentarer:

Anonym sa...

Smaskens var ordet, tur att det finns gym.

MVH / Åke i Götet

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Sant Åke, efter dom efterrätterna behövs det mycket gym :-) Men det var det värt
Ha det gott