Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-06-29

Nytt bokförståelseförsök och knasiga djur


Igår var det dags att lämna tillbaka böckerna till biblioteket och skaffa nya. Denna gång lite lättare böcker, både Askungen och Babuschka var för svåra. Visserligen är det barnböcker men dom, barnen alltså, har ju redan ett ordförråd så även om det är "lätta" böcker är dom svåra för en nybörjare som jag. Bibliotekarien plockade fram några nya, denna gång med en engelsk översättning bredvid. Kanske man kan lära sig något och framför allt kanske få ett grepp om meningsuppbyggnaden, den är inte riktigt som vår. Vi får se hur det går med den saken.

Var till Åse och Lasse igår och frossade på hemlagad pizza. Gick "husesyn", dom har gjort otroligt mycket på den korta tid de varit här. Nästa gång får jag använda kameran så ni får se hur de har det. De har bl.a varit tvungna att bygga en ny pool. När de skulle byta vinylen i den gamla visade det sig att det var ett fuskbygge under, men nu är den så fin så fin. I poolen flyter en liten figur med termometer och den är deras ena hund, Lennon, livrädd för, han skäller och skäller.Annars har det inte hänt så mycket. Väntar fortfarande på att Cesar och rörisar ska dyka upp för att lösa problemet med vattenpumpen. Hade jag vetat hur man gör hade jag kunnat fylla på luft själv, dom får visa hur man gör när de väl dyker upp. Intet är som väntans tider som sagt.

En liten rackare som lägger ägg på mitt myggnät av alla ställen

Vilda gräver ner sina ben så fort hon kan och sparar dom till lite senare. Igår grävde hon upp en av benknularna och hon var så frustrerad över att hon inte kunde hantera det som hon vill pga av kragen. Hon stod och stirrade på det en lång stund, ungefär som om hon tänkte att det skulle få liv och hoppa in i mun på henne. det är en mycket speciell dam, hoppas att hon blir så trygg i framtiden att hon kan älska allt och alla så som Rufus gör.


Hon är otrolig. Man tycker ju att hon skulle sky kragen men när vi kommer hem från promenaden står hon alldeles frivilligt still och väntar på att få den påsatt. Så får hon ju lite extra gos också, det kanske underlättar :-)

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


0 kommentarer: