Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-06-25

Rörbekymmer


Dom kom som dom skulle rörmokarna om än något senare än utlovat, men det är ingen som deppar för det. De satte igång att att hugga upp ett spår i backen som består av cement, inget lätt jobb precis. Från vattensilon eller vad man nu ska kalla den för löper ett fantastiskt tjusigt grönt plaströr till huset, en del av röret sitter på väggen till stallet och en del hamnar i backen. Inte så snyggt men det kunde ju varit värre. Dom hade inte fattat att det var läckage i rören under hanfatet och när de fick det klart för sig blev det ett himla huvudbry. Dom hade bara tänkt byta rören till kranarna rakt av och plugga de gamla men det går ju inte där, finns inget att plugga i. Dessutom lyckas dom inte hitta var rören går in i huset så det blir nya ingångar.

Rörisen som gillar att lära ut portugisiska. Han tackade för att jag ville fota honom :-)

Här försöker han hitta rören in i huset

Cesar kom, hyresvärden kom och alla gick de runt och funderade hur problemet skulle lösas. Det slutade med att de stänger av vattnet som går till huset helt och hållet och drar nya rör istället för att koppla på det gamla. Ja, jag vet, det låter rörigt värre. I och med det har de fått göra om en del som de redan fixat. Jag var lite brydd hur bevattningen ut till persikoträden skulle funka i det läget men dom har en alldeles egen ledning så allt löser sig till slut.

Den andra rörisen trixar i badrummet

Upphuggen backe

Ena rörisen kunde lite engelska så vi kunde kommunisera, den äldre rörisen idkade portugislektion med mig och det gick faktiskt riktigt bra, tror han tyckte det var skoj.

I början på dagen var hundarna inne och sov ut efter den tidiga morgonpromenaden, sen har dom fått vara på baksidan av huset resten av dan. Duro han skäller och skäller på gybbarna hela tiden men till slut tröttnade han faktiskt och kunde vara tyst långa stunder. han kanske lär sig något de här dagarna.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


0 kommentarer: