Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-06-17

Vaccineringsmiss


Idag var det dags för Duros uppdatering av olika vaccinationer, däribland leshmania, som jag var helt säker på att han fått tidigare. Speciellt efter allt strul med Rufus. Veterinären kollade igenom passet och där fanns inte en enda notering om att han fått den sprutan. Hon tog ett snabbtest på honom och det visade positivt! Eftersom testet är mer en indikation så kan det visa fel. Hon ringde den förra veterinären i Tomar och där ska de gå igenom alla papper, har han fått sina sprutor och de missat att fylla i passet är det bra, om inte så ska blodprovet skickas till Lissabon för en mer noggrannare analys. Jag blir så trött, jag vet att jag bett om leshmaniavaccinering och har han inte fått någon så har veterinärerna både i Tomar och Sverige klantat sig rejält. Tänk att man ska behöva dubbelkolla allt för att vara på säkra sidan, önskar att jag varit så klok. Man ska ju inte svära i en blogg men nu gör jag det i alla fall, f-n!
Nu svär jag igen, f-n. Veterinären ringde och de hade inga noteringar om leshmania varken på Duro eller Loffe. Jag tog för givet att dom fått sprutorna eftersom jag bett om det. Nu far blodprovet till Lissabon och det är bara att hålla tummarna.

Duro mumsar

På vägen hem gick jag förbi slaktaren och med hem följde en kasse med goa ben. Det var inte helt lätt att styra tre hundar som kände doften från kassen, det blev trassel hela tiden. Väl hemma fick dom ett varsitt ben och skingrades för vinden. Vilda gjorde som vanligt, grävde ner sitt och la sig sedan att vänta ut de andra så hon kunde ta deras också.
Helt plötsligt ryckte Duro till och började spotta som en tok. Ut kom en halvdöd geting. Det fattades bara att han blivit stungen i munnen och att vi skulle behöva åka tillbaka till veterinären. Men där verkar det som om vi hade tur, inga tecken på uppsvullnad eller andra men.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fint foto på Duro! Jättesöt!
Robi

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Ja han ser verkligen ut att mysa :-)