Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-07-05

Allt eller inget


Antingen är det lugna gatan och just inte mycket händer eller så händer allt på en gång. Igår och förrgår var det sådana dagar.
I Torsdags var det dags att ta bort stygnen på Vilda och ge Duro hans lishmaniavaccinering, alltså blev det en tur till veterinären. Där gick allt som smort och jag kunde fara hem igen för att lämna hundarna.
Strax därefter var det dags att ge sig av igen för lite styrketräning och pilates och så hem igen. Mata hundar och mig själv för att sen fara iväg till portugiskursen som var jättebra. Vi fick meningar vi skulle översätta, två mening var, och det gick oförväntat bra med ena meningen men när det var dags för den andra blev det hjärnsläpp, men man lär sig lite mer för varje gång. Hem, rasta hundar och byta om lite för att sen fara iväg till Åse som fyllde år.


Hennes bror med familj skulle komma + dotter med pojkvän och kamrater. Alla förväntades komma fram mellan åtta och nio men där blev det strul. Brodern körde lite vilse men dök upp till slut. Värre var det för dottern, planet var försenat och hyrbilsfirman struntade i att vänta in planet så de hade stängt och gått hem. Att gå till en annan uthyrare var inget alternativ då det blir svindyrt om man inte bokat innan. Så de fick invänta bussen och kom fram först vid tolv. Alla blev utfodrade vartefter de dök upp och vi hade jättetrevligt trots allt. Kom hem vid halvtvå och det var bara att dyka i säng. Måste ju tillägga att glassen måste varit uppskattad för de tog om flera gånger :-)

Fredagen blev ungefär lika. Först var jag på en Coffe morning i Caldas. Denna var helt annorlunda än den förra jag var på. Det är två olika grupper som anordnar varsin träff, den förra var väldigt stel, tråkig och folket hade näsan i vädret. Men igår var det kanontrevligt så dit kommer jag fortsätta gå.
Hem, ta hand om en massa plommon jag fick av en kurskamrat på Torsdagen så de inte skulle förfaras till idag, hade inte tid att koka dom då.
Sen blev det dags att lasta in hundar i bilen och fara till Foz do Arelho för en härlig strandpromenad med Tina och hennes hund. Medan vi gick där ringde Lasse, eftersom det blev som det blev på Torsdagen skulle de ha en grillafton på Fredagen istället. Ville jag komma? Absolut, så hem med hundar och iväg igen. Det var så jättetrevligt så jag glömde ta kort.

Och idag blev det plommonsylt. Googlade efter recept och hittade ett som verkade gott och hade fått många stjärnor. Det stod att man skulle ta 80 plommon och 1kg socker, lite lustigt enligt min mening, plommon kan ju vara små och plommon kan vara stora så jag improviserad lite. På 2,2kg plommon använde jag bara 700g socker, gillar inte när det blir för sött, skal och saft av en citron istället för två. Och den blev såååå god om jag får skryta lite. Har ni plommon måste ni bara testa, recept finns här

Nu är mina burkar slut och borta vid vingården har de kapat plommonträd/grenar så dit tänker jag ta mig i morgon och plocka och då var jag tvungen att göra en liten utflykt för att skaffa fler burkar. Jag åkte i ett område jag aldrig varit i förut och passerade några grottor, gps 39.298433, -9.200550,  som man utforskar själv utan guidade turer. Tyvärr hade jag inte skor för en upptäcktsfärd i jordens innandöme så det får bli en resa dit vid annat tillfälle.


Synd man inte kan få med på bild hur vackert det var här, det ser inte mycket

En av grottorna...

...och en annan, är nyfiken på vad som finns där inne

Ikväll blir det slött och slappt i soffan framför tv:n och kvalitetstid med mina stackars försummade hundar.

Trevlig helg alla och hoppas solen tittar fram på er

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vilka intensiva dagar du har haft! Här har det mest varit rensning i trädgården efter dränering. Solen skiner verkligen på oss just nu, och det verkar som det ska hålla i sig. Ha det gott.
Agneta & Robi (som har öroninflamation)

Maria Ourika sa...

Plommonsylten ska provas. Låter jättegott.

Tack för tipset. :)

//MariaUlrika

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Agneta - Härligt att vädergudarna äntligen tagit sig i kragen, njut allt vad du kan.
Stackars Robi, ge honom en trösteklapp från oss, hoppas det går över fort.

MariaUlrika - Det ska du absolut göra, jag lovar, du kommer inte bli besviken.

Ha det så gott alla och hoppas solen fortsätter skina på er