Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-07-23

Amazon och hundskolaDe sista barnböckerna jag lånade på biblioteket var ju både på portugisiska och engelska men väldigt underligt översatta, t.o.m jag såg att det var helt galet så de var ingenting att ha.
På vår sommarspråkkurs fick vi diverse uppgifter tagna ur en portugiskursbok, och den gillade jag rejält. Det är portugisisk text i den och en direkt översättning till engelska så man ser lite bättre hur språket är uppbyggt, kanske man äntligen kommer begripa ett och annat. Den boken beställde jag för läääänge sen på Amazon. När jag gick in och kollade hur långt gången leveransen var visade det sig att den var levererad, i Alicante, Spanien!!! Hur man nu kan skicka den till Spanien istället för Portugal.
Jag kontaktade Amazon och dom var väldigt tillmötesgående och skickade mig en ny med expressfart. Den kom idag med DHL och när schauffören ringde och ville veta exakt var jag fanns uppstod lite problem. Inte kan jag förklara vägen på portugisiska, men det löste sig med hjälp av google translate och tre minuter senare stod han utanför huset med ett stort smile. Nu har i alla fall "sob a rodovia" (under motorvägen) fastnat i huvudet.

Det var väldigt disigt och blåste jättekallt, bra hundträningsväder men inte speciellt skönt för oss utan päls.

Vad är det du vill matte?

Det var hundskola idag, det gick väl sådär. Vilda är fortfarande överkänslig och blir skrämd för minsta lilla, men hon kom fint på inkallning då man gick och gömde sig och hon tog godbitar ur händerna på de andra deltagarna. Så det går framåt i alla fall. Jag sa att jag ville gå kurs med alla och då föreslog instruktören att jag skulle pröva att ta med två i alla fall. Så nästa gång ska Duro få följa med och Rufus ska vara tillsammans med Herman på vingården så de inte behöver vara själva, Åse och Lasse går med de andra två. Det ska bli spännande att se hur det går.

Det gick undan på inkallningen

Baldo kämpade på så tungan nästan nådde i backen.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken miljö! Och fina voffsar :)

Har ni också fått tokvarmt nu? Här vid medelhavet är det galet varmt. Och skönt. Icke att förglömma skönt.

//Ulrika

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Nä, värmen har inte kommit till Caldas men den tycks finnas runt om kring oss. Här går man inte gärna i shorts om man inte är i lä och i solen. Det sägs att det är en ovanligt kall sommar, det brukar inte vara så här. Men den kommer väl vad det lider.
Ha det så gott och njut allt vad du kan