Kanondag och en logga


I förmiddags var det dags för den trevliga coffe morningen och denna gång hängde Åse med. Hon tyckte som jag att det här gänget var mycket trevligare än det andra på den mer uppstyltade coffe morningen. Det är två olika grupper som ordnar träffarna, den uppstyltade är så hemlig så hemlig, allt på deras hemsida är hemligt och man måste betala en medlemsavgift för att få tillgång till information. Redan där känner man sig ovälkommen och det enda infot man får är vad det kostar dels för medlemskapet och dels vad det kostar att besöka deras coffe mornings. Och man vill ju veta lite mer om en klubb/förening innan man blir medlem, åtminstone vill jag det
.
Efter det for jag hem och pysslade med min hemsida. Håller på och gör en helt ny template och dessutom är det dags att skaffa ett redigt namn istället för bara getmjölkstvål.se. Jag har ju faktiskt andra produkter där. Har grunnat en hel del på ett namn och bestämt mig för Caprita vilket är get på portugisiska så jag håller ändå samma linje. Det har blivit en logga också, säg gärna vad ni tycker om den, det skulle uppskattas mycket. Man vill ju inte ha något anskrämligt.


På eftermiddagen packade vi in oss i bilen jag och hundarna och for till Foz de Arelho där vi mötte upp med Tina och yrvädret Milou. Mina hundar får ju mest gå i koppel och behöver rasa av sig lite ibland vilket dom fullkomligen älskar. Duro och Vilda tog sig en tur upp på vägen så jag har fått springa idag för att jaga ner dom på stranden igen, fy vad det var jobbigt. Men nu har jag kommit på hur man ska locka på dom innan dom kommer så långt. Ropa och springa ifrån dom så kommer dom tillbaka som ett jehu. Och det behövs inte så många meter innan dom vänder.
Vädret var perfekt, molnigt och vind och runt 25° så det var en ren njutning att gå där, både för oss och för hundarna och vi hann hem innan regnet började.



En liten paus i en båt

Ankare som saknade en båt

Det var massor med färger både i vattnet och himlen, man kan ana lite av det

Duro hittade fisk han mumsade gott på
Nu ligger gänget utspridda helt utslagna

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


Kommentarer

Aura sa…
Hej Annelie,

Cabrita är en ung get...Cabra är en mjölkproducerande get...
Jag skulle inte rekommendera att du döper din sida till Cabrita för ordet har i andra sammanhang en tveksam klang...en tvebetydelse...
använder du endast getmjölk eller också mjölk från en tacka?
På portugisiska har ordet OVELHA/ en tam tacka, en mycket positiv klang.

Eller varför inte det latinska ordet för familjen (get och tacka)
CAPRINAE....

En varm hälsning
Aura
Jag testade cabrita på min massör som tyckte det var bra men han var väl inte riktigt insatt i den "zoologiska" delen av ordet. Det blev lite som när jag ville döpa gården till Quinta do Burro :-)Tänk att jag bara kommer på fel ord/varianter!
Det är bara getmjölk jag använder så det lutar åt Caprinae, dock svårare att komma ihåg och känns tråkigare på något vis.
Tur du finns så jag inte gör en dundertabbe.
Tack och kram

Populära inlägg i den här bloggen

Gäster upplever genuint lantliv

Vilket mörker

Finbesök idag