Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-07-24

Mattmysterium och ett riktigt kap


Undrar vad det är för speciellt med mattor och liknande. Alla djur jag haft har, när det fått något extremt gott, genast kutat till en matta för att där avnjuta delikatesserna. Och finns ingen matta tillgänglig får soffan eller sängen duga så det gäller att hålla dörrarna stängda. Både hundar och kattor har gjort likadant. Gick förbi Solo idag och gav honom ett stort smaskigt ben med kött kvar på. Han tog det genast, och i brist på mattor och andra mjuka underlag sprang han till en hopblåst hög med barr. Undrar om det är ett substitut för en tallrik.

Mums på barrmattan

Har gjort ett riktigt kap idag. Hit in tills har jag haft en tråkig billyhylla med en glappande baksida som tv-bänk. Extremt fult men det har funkat. Men så igår var det en i en expat-grupp på facebook som ville sälja ett skåp. Just ett så´nt jag egentligen ville ha i köket istället för vanliga skåp men inte fick tag på, alla var för stora. Vid närmare eftertanke skulle det nog funka som "tv-bänk", dessutom behöver jag någonstans att ställa böcker och mina likörflaskor.
Det blev en del messande om mått och till slut bestämde jag mig för att köpa det så jag for dit i dag och hämtade det. Hade så´n tur att det var delbart, underdelen fick precis plats i bilen och överdelen fick precis plats på lastskenorna på taket, hade det varit en cm lägre hade det landat direkt på taket. Snacka om tur. Färden hem gick sakta sakta till alla portugisers irritation, de vill ju köra fort fort. Åse var så gullig så hon lånade ut Lasse som kom och hjälpte mig att få det ur bilen och in i huset. Tack snälla Lasse för hjälpen. Det är i toppskick, som nytt, massivt trä och astungt med skiva av marmor. Allt detta för 120€, som hittat. Ett nytt sånt skåp skulle gå på minst 4ggr så mycket, om inte mer. Ibland är facebook bra :-)

Det blev sååå bra

Jag hade hoppats få in TV-n i hålet i mitten men det fattades 1/2cm på höjden! Provade att ta bort foten men det var ingen bra lösning så foten åkte på igen och allt fick plats precis så att inte foten hänger utanför kanten, var orolig att det inte skulle funka. Och tro det eller inte, jag lyckades få ihop alla apparater igen med alla sladdar kors och tvärs. Nu för tiden är det ju inte bara en stickkontakt och antennsladd som det var förr utan det är ju alla möjliga boxar och modem man ska hålla reda på. Ibland var det enklare förr.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Ibland ska man bara ha tur :)
Snyggt blev det också.
Kram

Aura sa...

Hej Annelie,

Vad fint det blev.

Jag skulle inte ha mina fina spritflaskor där, pgav intill liggande TV (för mkt strålning) men endast du kan avgöra det.

Just nu 28 grader Celsius, ack så gott med lite värme..

Önskar dig en fin helg och lite
sol...Aura

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Tack Maggan, jag blev riktigt nöjd :-)

Aura - Menar du att likören blir påverkad negativt?
Skönt ni har varmt och gott, njut för oss också, här är det inte fullt lika skönt.

Ha det så gott alla

Aura sa...

Hej Annelie,

Ja, om du har det svallt i köket eller ngn annanstans så mår likören bäst där, däremot inte vid instrument som avger en del strålning.

Ska du ha lite pors eller skvattram att krydda brännvinnet med så kan jag plocka och du får det ngn vacker dag.

En varm hälsning
Aura