Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-07-08

Postgången och portot


Pappa har skickat lite korsordsbilagor för att jag ska ha att roa mig med och inte bli alltför hjärnslö. Jag fick hicka när jag såg vad han betalat i porto. 84:- för lite papper som inte vägde mycket. Helt otroligt. Hade jag skickat samma brev härifrån hade det kostat 4€, i dagsläget 37:-. Inte undra på att folk skickar mindre och mindre med posten, om de sänkte priset skulle nog fler välja snigelpost.


Nåja, man får vara glad att det kom fram i alla fall. Värre är det med en tidning jag prenumererar på. Den utkom i Sverige den 18:e Juni och har fortfarande inte dykt upp. Jag reklamerade den för så där en två veckor sen och inte heller den har dykt upp. Jag får väl reklamera en gång till. Det har varit samma visa med de senaste numren och nu har jag ledsnat så när prenumerationen nu går ut kommer jag ha tidningen i pdf-format istället. Den kan i alla fall inte slarvas bort. Eller?

Däremot har postgången fungerat smärtfritt från Portugal till Sverige, utom en enda gång då paketet försvann och en gång tog det 10 dagar. Det är tur det annars skulle jag inte kunna sälja mina tvålar på nätet. Numer tejpar jag alla paket riktigt ordentligt och sen jag började med det har inget försvunnit på vägen.

Bokläsandet gynnas här i Portugal. Sist jag var på posten och skulle skicka tvål till Sverige frågade tjejen i kassan om det var en bok. Nej, varför undrar du frågade jag. Jo det kostar mindre att skicka skicka böcker än andra försändelser. Om det varit en bok hade portot blivit 5.25 istället för de 6.80 (ca 60:-) som mitt paket kostade. Jag frågade vad det berodde på och hon sa att folk byter mycket böcker med varandra via posten. Kanske något för svenska posten att fundera på. Hade jag skickat samma paket från Sverige till Portugal hade det kostat 140:-, en nätt liten skillnad.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


3 kommentarer:

Maria Ourika sa...

Häftigt med det rabatterade portot för böcker! Och mer än dubbla priset för samma paket skickat andra vägen? Alltså Sve-por. Det är inte ok.

PDF tidning verkar som en bra ide :)

Ha det gott
//Ulrika

http://casaourika.wordpress.com

Maggan och Ingemar sa...

Vi har börjat med PDF tidning, bra när man är utomlands, men även på hemmaplan. Det blir tyvärr dåligt med tidningar att rensa fisken på :)
Visst slarvar även Portugal med posten, sockorna och tvålarna jag skickade hem tog 2 månader ...men de kom fram.... till slut.
Kram

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Ibland är det tur att man lever i en cyberrymdstid och kan få tidningen i datorn, för att inte tala om allt annat nyttigt man kan hitta där.

Ha det så gott allihop och kram på er