Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-07-30

Värme till sist


Nu har värmen kommit till oss också, de två sista dagarna har varit riktigt goa. Det har ju varit varmt i övriga Portugal men här har det varit bra kyligt fram till nu. I går var jag till Tomar och hämtade flaskor och burkar till mitt tvåleriande och där var det inte mysigt. 40° i skuggan och alldeles stilla, det är så det bränns i lungorna när man tar ett andetag. Måste säga att jag är glad att jag inte bor där nu, det räcker så bra med de 30° vi har här.

I dag fick Duro följa med Vilda på hundkursen. Rufus var på vingården och höll Herman sällskap då de andra hyndarna också deltog i kursen. Synd om de skulle vara ensamma på varsitt håll så vi tyckte de kunde hålla varandra sällskap vilket de inte hade något emot. Det var i lite varmaste laget redan på morgonen och det gick åt mycket vatten, men de gjorde sina övningar med glans ändå de små gullgrisarna. Lite halvbökigt var det att ha med två hundar på en gång men vi var en liten grupp idag så det funkade hyfsat ändå.

Duro kommer i full fart på inkallning

Just nu är jag riktigt mör. Har varit och fått massage och idag var han riktigt på hugget. Tror inte jag har ojat, jämrat mig och skrikit rakt ut så mycket som jag gjorde idag. Känner mig helt färdig och smått vimmelkantig. Det ska bli intressant att se hur det är i morgon, om jag kommer vara pigg som få eller gå på knäna.

Jag har bestämt mig för att ta lite "bloggsemester", dvs inte skriva varje dag, det kommer bli ett inlägg lite då och då så titta gärna in ibland och se om det hänt något sen sist.


Ha en härlig sommar gott folk och må solen lysa över er alla. 

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Ja här är också i varmaste laget, men nu ska det bli lite svalare ca 20gr det räcker för oss ;) Jag har också lite av bloggsemester, finns så mycket annat som upptar min tid på sommaren. Följa bloggar kan också ta sin tid. Ha det så gott i värmen.

Anonym sa...

Ha en fortsatt skön sommar, hoppas ni får lagom varmt, det är ju så att man nästan aldrig är nöjd. Ha det så gott
Agneta o vov från Robi.

Märit i Mariehem sa...

När det gäller värme, så ligger riktigt skönt ungefär i det smala området mellan 21° och 24° en vindstilla dag!
Det brukar inte var så lätt för sommaren att åstadkomma ett acceptabelt antal sådana dagar, men i år har vi fått en toppensommar. Det är lättare att glädjas åt något för varmt, än något för kallt!
Men 40° - huvva! ;-)

Gabrielle sa...

Tack så mycket :)