Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-07-16

Vilda i skolan


Vilda har börjat i skolan hon med. Dock inte för att lära sig portugisiska utan för att tränas socialt och få lära sig lite nya saker så att hennes självförtroende byggs upp. Det är inga problem med andra hundar, det är tvåbenta varelser hon har det bekymmersamt med. Hon kan ännu efter sex månader med mig fortfarande få för sig att jag är lite farlig. Ännu värre är det om någon kommer hit. När pappa var här sprang hon bara omkring och skällde, till slut knöt han fast henne på sig så hon var tvungen att hänga med överallt och vänja sig samtidigt som han mutade med gottis. Efter tre dagar eller så hade hon lugnat sig så pass så hon slutade nästan att skälla.
När Åse & Lasse var här gick hon faktiskt fram till Lasse efter en stund, så länge han satt ner. Små framsteg blir snart stora framsteg.

Lasse & Baldo


Kursen är en kombinerad träningspromenad där man får olika uppgifter att göra. Som t.ex gå och gömma sig och hundarna ska leta reda på en. Det gick galant med Vilda, men hon var svårflörtad med godiset jag hade med så till nästa gång får det bli någon smakrik korv istället. Blir hon stressad så tar hon inte godiset över huvud taget så det gäller att man tar det lugnt. Men hon skötte sig bra, nosade t.o.m på några människor. Vi tog det väldigt lugnt med henne så hon var inte med på riktigt alla övningarna, jag fick göra lite annat då istället

Här ska man gå förbi de andra hundarna utan att egna hunden ska bry sig

Och här skulle vi gå fram till varandras hundar, ge en godis och klappa lite

Några ville ha meeeeer godis

Lasse var där med deras ena hund Baldo, som för övrigt är väldigt lik Otto, lika vild, knasig och osäker både mot människor och andra hundar. Vi har varit lite oroliga för ett möte mellan Baldo och Vilda, kanske han skulle tycka att hon såg ut som en mumsig kaninstek eller något. Men det gick kanonbra. Vilda puttrade lite i början men efter ett tag gick de sida vid sida som om dom aldrig gjort annat. Så nu kan vi nog se fram emot en härlig strandpromenad snart med hela gänget.

Lite lek och bus fanns det tid till också

Efteråt åkte några ner till stranden för lite fika och småprat

Vi hade väldig tur med vädret. Vi var inte långt från havet i Foz de Arelho och hela trakten var insvept i dis, man såg hur vattendropparna i luften for omkring. Det var svalt och skönt för oss alla vilket gjorde att allting kändes mycket enklare. Tur att det inte blev som hos Anna & Jan i Alentejo, de skrev igår på sin blogg att det förväntades bli 40°. Jösses vad glad jag är att jag inte är där, det är rent plågsamt när det blir så varmt, det känns som om det bränns i lungorna när man andas. Vi hade det så i Tomar några gånger och jag kan lova att ingen, absolut ingen hade lust att sticka näsan utanför dörren.

Mycket nöjd med dagen, ska bli kul att göra hemläxan och se hur det går nästa vecka.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


2 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Annelie, det blev 40 gr. Ingen hit. Vi klarar det med blöta kläder. Men vi blir lite uttråkade. Det går ju inte att göra någon de saker vi är vana att syssla med./Anna

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Lider med er, glad att jag inte är där...
Hoppas det blir svalare snart för er
Ha det så gott ni kan ändå i värmen