tag:blogger.com,1999:blog-3637521819007987001.post8125370039007974476..comments2022-11-15T11:22:14.683+01:00Comments on Svensk i Portugal - din dröm, vår verklighet: Märkligt garnAnnelie i Caldas da Rainha, Portugalhttp://www.blogger.com/profile/01392981441083927963noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3637521819007987001.post-86869617665088744422013-08-19T23:11:12.759+02:002013-08-19T23:11:12.759+02:00Aura det är jag Hasse som svarar, tack för recepte...<i>Aura det är jag Hasse som svarar, tack för receptet, det ska jag testa.<br />Jag hade en bagare straxt utanför skolan och Göran gjorde rektangulära munkar som han fyllde med jordgubbssylt innan han vek i hop dom och sen friterade dom, de var väldigt populära, jag åt dom inte så ofta själv utan jag satt oftast inne i bageriet och väntade på semlorna som han givetvis klippte, skurna är en förbannelse.<br />Med Vänlig Hälsning Hasse.<br /> </i>Annelie i Caldas da Rainha, Portugalhttps://www.blogger.com/profile/01392981441083927963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3637521819007987001.post-7186544233334412382013-08-19T22:04:14.238+02:002013-08-19T22:04:14.238+02:00
Hej Hasse o Annelie,
Emellan du virkar något vac...<br />Hej Hasse o Annelie,<br /><br />Emellan du virkar något vackert av fiskgarnet ska Hasse, som älskar att laga mat, få ett recept på syltmunkar av de australienska mästerkockarna. Alla andra recept var enligt mästerkocken inget att bry sig om.<br /><br />I en större skål (degen ska jäsa i den) blandas <br />4 dl ljummet mjölk <br />100 gr smällt smör<br />75 gr socker<br />4 ägg<br />20 gr vanlig jäst eller 10 gr torr jäst som man smular sönder i lite vätska<br />600 gr mjöl<br />Blanda ordentligt, det blir en mycket lös deg. Låt jäsa med duk på<br />Värm upp friteringsolja till 165 – 170 grader Celsius<br />Ta ett nyp av den jästa degen (som är liten boll) och lägg att fritera i den varma oljan tills de får gyllene färg.<br />Blanda socker med lavendel blommor (kan stötas lite med morteln eller vara hela)och rulla munkarna i sockret. Lägg åt sidan att kallna lite. <br />Skär lite med en kniv och fyll munkarna med sylt.<br />Lär bli jättefluffiga och fetsnåla.<br /><br />En varm hälsning<br />Aura<br />Auranoreply@blogger.com