Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-07

Gräddfil


Idag har vi så skaffat vår transponder för betalvägarna, som äkta portugiser. Den här gången tog vi med alla papper vi kunde hitta på bil och från skatteverket + passen. Och det var tur det för allt behövdes. Återigen var det papper, papper som skulle skrivas under, men bara två av varje denna gång. Nu kan vi åka i gräddfilen genom betalstationerna och avgifterna dras automatiskt från bank-kontot. Vi betalade också avgifterna från vår Lissabonresa, helt billigt är det inte. Det gick på 7,5€ + det vi betalade kontant under vägen. Dom har två system på vägavgifterna, ett som fotar bilen och man måste betala på posten inom fem dagar annars dryga ”böter”, det andra är stationer där man betalar kontant. Och inte är det konsekvent heller, på samma rutt är det ibland automatiskt och ibland kontant. Ett himla stannande hela tiden. Men nu kan vi bara glida förbi, alltid något positivt.

Arbetsrummet börjar ta sin form. Skrivbord har kommit på plats och en hel hoper kartonger har kunnat tömmas. Nu börjar man kunna hitta saker, så skönt. Nu väntar vi bara på att köket ska bli klart. Är rädd att det kommer dröja ett bra tag till eftersom nytt golv ska läggas först, och det är nog inte Snabba Ville som är i farten. Men den som väntar på något gott...
Tur att vi har ett hjälpligt kök på nedervåningen. Vi lyckades hitta en liten billig bänkugn så nu kan vi variera matlagningen lite mer och kanske rent av baka en go kaka.Posten Sverige är ju sköna. Vi skickade tillbaka modemet till Glocalnet som inte hämtade ut/tog emot det. Det gick tillbaka till Enskededalen, eftersom vi var här och inte löste ut det gick till nåt ställe för outlösta paket sa dom på supporten när vi mailade dom. (Dom eftersänder ju inte paket) En vecka senare skickade dom det igen till E-dalen och tillbaka till stället för outlösta paket. I fredags kom en paketuthämtningslapp adresserad till E-dalen men det skulle hämtas ut i Jönköping! denna gång. Man undrar om dom inte har vettigare saker att ägna sig åt.


0 kommentarer: