Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-29

4 kartonger kvar


Nu är det bara 4 kartonger kvar att packa upp. Sen återstår det att flytta upp mat och resten av attiraljerna från vårt temporära kök till det nya, sen kan vi göra en brakmiddag för att fira. Än har vi inget köksbord så det blir väl att kånka ner tallrikarna och äta på verandan, och det går ju bra det också. Men vem vet, kanske hittar vi ett i morgon då vi ska till en secondhand-butik med möbler. Drömmen är att få tag på ett mer traditionellt rustikt köksbord.

I kväll har vi varit på middag hos Iris och Raol tillsammans med ”valp-pappan” och en holländsk kamrat till honom. Maten var fantastisk, någon slags marockansk gryta med couscous och glass till efterrätt.

Gott gott

Trevligt umgänge

Hasse med en av Iris sju katter i famnen

Lika varmt som det var för några veckor sedan lika kallt känns det nu. Trots att det är 20°-22° så är det klart huttrigt. Det känns bra underligt då man är van vid att vid den temperaturen i Sverige är det varmt och gott. På natten sjunker det till en så där 16° och eftersom vi ännu inte fått färdigt med värmesystemet och "kylan" tränger in så har vintertäcket åkt fram tillsammans med flanell-lakan. Det vill verkligen till att röris kommer i morgon som utlovat och mäter upp hur mycket rör som behövs så att vi har värme i kåken innan vintern är här annars kommer vi nog mer eller mindre frysa ihjäl.
Vi har beställt offert på nya 2-glasfönster och med sådana insatta lär det bli en klar skillnad bara det. Just nu när man går förbi ett fönster så känns det verkligen vilket kall-ras det är, och då är det ändå inte speciellt kallt egentligen.

T.o.m Loffe vill vara under täcket

En skön syn efter torkan; vattenpölar2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Måste vara skönt att fått ett riktigt kök att laga mat i. Ja mycket saker har man, det märkte vi när vi skulle byta golv i vardagsrummet. Till skillnad på vad man har i husbilen och det klarar vi oss på i ett halvår :)Visst är det kul att packa upp lådor, alltid blir det, aha hade vi den eller det med oss.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja, och tänk att man klarade sig utan allt det där man glömt att man hade och ändå ska det med?!
Ibland är man rätt konstig;-)
/Annelie