Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-17

Byråkrati igen och kök


Nu när Hasse fått sitt pass var det dags att fixa alla tillstånd hit och dit som behövs.
Vi började med att ringa SEF i Santarém för att få adressen dit, men det gick inte utan man måste boka tid. Nytt telenummer där det var en telefonsvarare på portugisiska med förmodligen meddelandet om att trycka på diverse knappar för att komma rätt.
Alltså for vi ner till Tomar och kommunkontoret. Där hjälpte de oss att ringa och enligt dom behöver vi inte fara till Santarém, det är tydligen först efter 5 år vi kan få Cartão de recidencia, men vi skulle gå till Cityhall i Tomar och få något annat tillstånd tills dess; Certificado comunitário de cidadao.
Så iväg till Cityhall. Där saknade dom ett papper; Atestado do Recidencia och det skulle vi få i São Pedro.
Iväg till  São Pedro och Junta do Frejat (tror jag det står) som så klart inte öppnade förrän 14.00. Hem och pyssla med annat och tillbaka dit. Där gick det bra antar jag för i morgon ska vi hämta det pappret som tar oss vidare i hierkarin.

När vi ändå var i São Pedro gick vi in på hälsocentralen för att kolla hur det går med vår registrering där. Ingen kunde engelska så vi vet fortfarande inte om vi får sjukvård om det skulle behövas. Men tjejen på Junta do Frejat var gullig och skulle ta reda på hur det ligger till tills i morgon.
Det är tur att de som kan engelska är så hjälpsamma annars hade vi stått där med skägget i brevlådan och inte fattat ett dugg. Hela dagen har återigen gått åt till att fara fram och tillbaka efter diverse papper.

En glädjande sak har hänt i alla fall. Vi for iväg till vår kökstillverkare för att se om det händer något på den fronten. Och visst gör det det. Där stod en kille omgiven av skåp och luckor, han spacklade och slipade ytterst noggrant på mycket välgjorda skåpluckor. Det visade sig att det var vårt kök han höll på med! Nu dröjer det inte länge innan allt är på plats och vi kan börja flytta in på allvar och börja laga mat på en riktig spis.

Lägg till bildtext


Gurka eller vad det nu är som vi fick igår tillsammans med en kasse tomater och paprika av valpens husse.2 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Annelie, jag tror du menar Junta de Freguesia.

Lycka till med köket. Jag lagade mat på en otät glasveranda på en 2-lågit gasspis i 6,5 år. Jag vet hur underbart det är att få ett riktigt kök.
/Anna

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Anna du har så rätt så, det ska vara
Junta de Freguesia, det var lite svårt att läsa vad människan skrivit så det blev lite galet.

Jag är full av beundran att du stod ut så länge med haltande kokmöjligheter.
/Annelie