Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-18

Flyt


Idag var det flyt med byråkratin. På Junta de Freguesia (inte Junta de Frejat som jag skrev igår, det var svårt att läsa handstilen) gick det på tre röda så hade vi papperet i vår hand. Nu har vi intyg på att vi bor där vi bor vilket kan vara bra om vi skulle förirra oss.
Vidare till Tomar och cityhall där det gick lika snabbt att kopiera alla papper och pass som behövs för vårt  Certificado comunitário de cidadao vilket tydligen är ett intyg på att vi är EU-medborgare och det ska vi få på Fredag.
Och efter 5 år här ska vi då få vårt Cartão de residencia. Kan inte påstå att jag fattar så mycket av allt detta men det är som det är och det är bara att hänga med.

Det är lite roligt med vår adress. När myndigheter har skickat brev till oss har det varit på två olika adresser och breven har kommit fram på båda. Det enda som varit gemensamt är nr 16 och postnumret. Idag fick vi veta att det är fel postnummer! Det ska vara 2300-159 och inte 2300-153 som myndigheterna uppgett. Undrar om höger hand har en aning om vad vänster hand gör här ibland. Vi ska försöka vakta brevbäraren i morgon och se vad han säger. Nu kan han säkert inte engelska så vi får väl skriva båda varianterna på ett lapp med frågetecken efter och se vilket han väljer. Ska bli spännande.

Vår nya vän i trädgården. istället för att bränna upp allt ris mal vi ner det till flis. Det blir perfekt att lägga runt olivträden och under de blivande jordgubbarna för att hålla fukten kvar i jorden ogräset borta. Aldrig fel med återanvändning2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Alldeles utmärkt redskap ni skaffat.
När det är så där långa torkperioder, så gör nog fliset riktigt god nytta för att behålla fukten längre.
Samtidigt brukar man behöva gödsla litet mera, eftersom nerbrytningen av det färska förbrukar mycket kväve.

Märks det att jag varit lärare? ;-))

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Tack för rådet, det hade vi nog inte tänkt på amatörer som vi är.
Är det lika kväveförbrukande när kvistarna är torra tro?

Tur att vi har en trädgårdsintresserad lärare som tittar in här:-)
/Annelie