Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-24

Tomatmarmelad mm


Varje morgon stannar en bil utanför grannen och tutar. Vi har inte fattat vad det var, tänkte väl att det handlade om samåkning eller något. Idag fick reda på vad det var när Hasse var över och hjälpte grannen röra i druvtunnorna. Det var brödbilen som kommer med färskt bröd ända fram till grinden. Snacka om lyxigt, och det blev naturligtvis några färska frallor för vår del.


Lyx!

När vi stod på deras gård och försökte kommunicera frågade Antonio något om tomatmarmelad. -Mmm, bom, sa jag för igår under druvskörden fick jag recept på tomatmarmelad med vanilj av deras som Lois och en burk att provsmaka och det var jättegott. Då gick hans fru och hämtade en hink tomater och gav oss ytterligare ett recept på tomatmarmelad med kanel. 
Alltså  står det nu kanelvarianten och puttrar på spisen och i morgon blir det till att koka vaniljvarianten. Vi trodde att dom menade att man skulle ha i rivet skal av en citron i men det visade sig att det bara skulle vara några skurna remsor av skalet, så detta blir en ny variant av det hela vilket dom hade ganska roligt åt. Inte lätt med språk alla gånger, men vem vet, det kanske blir den bästa marmeladen som någonsin gjorts.
Senare på dagen kom grannen med en flaska Agvardente och 5! L måltidsdryck, dvs ett vin där dom har mer vatten i under tillverkningsprocessen så att det blir svagare.


Blivande tomatmarmelad med kanelstång

I dag kom bänkskivan till köket på plats så nu kan vi börja flytta in i köket. Det blir så himla fint. Räkningen fick vi också, den var på de offererade 4700€ trots ökning på höjden av skåpen. Det kändes inte riktigt bra så vi lägger på en hundring för extrajobbet dom gjort, det är dom helt klart värda och dom blev glada för det.


Montering av bänkskiva
En rörande Hasse och grannen Antonio

0 kommentarer: