Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-05

Trabalho, trabalho, muito trabalho


Arbete, arbete, mycke arbete.
Jag vaknade i ottan och kunde inte somna om så det var lika bra att stiga upp och ta i tu med dagens sysslor i väntan på att Hasse skulle vakna ur sin skönhetssömn.
Efter en ordentlig promenad med hundarna var det dags att skruva skåp. Vi hade inte ätit innan så efter ett tag satte jag på frukostäggen och fortsatte skruva. Plötsligt luktade det som stekta ägg och då kom jag ihåg: Äggen! Jag är antagligen den första i världshistorien som lyckats bränna vid kokta ägg. Typiskt mig.


Ser inte så värst gott ut

Vi har fått ihop alla skåp och lagt på bänkskivan, och det utan att bli osams. Bara det är en bedrift i sig. Morgondagen kommer till stor del ägnas åt att fylla hyllor, skåp och lådor med all sköns bråte.

En liten del av dagen ska ägnas åt att söka rätt på skolan så att vi äntligen kan börja lära oss portugisiska. Några andra av våra grannar, Gracinda och Artoro älskar att prata med oss, speciellt Gracinda. Hon babblar på och vi fattar inte mycket mer än något enstaka ord, men ofta kan man få en aning om vad det är hon pratar om. Häromdagen när Hasse gick förbi deras ställe med hundarna kom en jycke därifrån och var tämligen otrevlig. Vi tror inte att det var deras hund, förmodligen någon herrelös stackare, men dom kände till den. Loffe och jycken kurrade lite men det blev inga skador eller så. Grannarna var jätteängsliga att vi skulle bli arga och bad om ursäkt.
Idag när vi gick förbi kom Gracinda som vanligt och pratade på. Hon var orolig för Loffe och inspekterade honom. Förstod vi henne rätt hade hunden varit aggresiv mot henne också och av teckenspråket att döma hade Artoro skjutit hunden.

När vi höll på och skruva som bäst kom det underliga ljud från den öppna verandan. Det var Loffe som satt och tittade upp mot ett hörn i taket och pep för oss på ett alldeles nytt sätt, det lät som om en massa ungar kved. Först såg vi ingenting men sen fick vi syn på en lång svans. Inkrupen vid en takbjälke satt en råtta, och där satt den sen flera timmar. Hitintills den första råttan vi sett här, tidigare har vi bara sett någon enstaka liten mus vid muren.
2 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Annelie, jag måste göra dig besviken. Du är inte den först som lyckats bränna kokta ägg. Jag har lyckats koka ägg utan att hälla i något vatten alls. Och det berodde också på IKEA. Du kan läsa om vad Jan tyckte om det här om du vill http://www.portugal-alentejo.se/?p=7749

Vi har faktiskt bara haft en råtta här men otaliga möss.
/Anna

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Ha ha, ja det var klart snäppet värre. Skönt att veta att man inte är ensam om att klanta till det :-)