Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-28

Besök i Dornes


I dag blev det utflykt till Dornes (gps 39.771389, -8.269383) tillsammans med Iris, Raol och ett annat holländskt par. Jag tror hela Hollands-kollonin slutit upp för det pratades holländska överallt. Runt Tomar finns det gott om dem.
En gång i månaden ställer dom till med en liten matfest eller vad man ska kalla det, och denna gång var det med dragspelsuppträdande vilket tycks vara väldans populärt för det var massor med folk. Måste erkänna att dragspel är inte mitt favoritinstrument precis. När jag var marknadsknalle slog det aldrig fel, fanns där en dragspelare så nog kom han till mitt bord och spelade så snällt så det inte gick att höra vad folk ville handla.

Populärt var det, bilar utefter alla vägar

"Inträdesbiljetten" en brosch i trä, denna skulle man ha på sig så de såg att man betalat 5€ för evenemanget

Grillmästarna

Matkö

Soppa, grillat kött och bröd var dagens meny

Trångt

Några av dragspelarna

Rena konstverken

Ett mycket litet smakprov på musiken, kolla in lillgrabben, han är för söt.Dornes är en liten by med ca 800 invånare som ligger på en udde i Costelo de Bode, byn är inte bredare än max 200m med vatten på båda sidor. Här trängs husen vid smala labyrintgator. Förutom tornet är det ett populärt badställe, stränder överallt som dessutom är lättåtkomliga vilket de inte alltid är i Portugal.

Byn ligger otroligt vckert

Husen ser ut att klättra på varadra

En av de största attraktionerna, det 5-kantiga Templar-tornet. Det byggdes för att garantera säkerheten för guldsökare i Zezere

Det såg nästan ut som ett härta som hälsade besökarna välkommen till byn

Första riktiga höstfärgen vi sett


2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte Tempelriddare så är det matmarknad - ni får verkligen uppleva mycket nytt och spännande, men ni jobbar ju också duktigt med huset.Det var så rörande med schäfern som var så tålmodig när ni skötte om honom. Jag skulle önska att de hade lite mjuka kudddar och filtar att ligga på.Man ser bara cement på bilderna. Ni gör ett fantastiskt jobb!
Vov från Agneta o Robi

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja nog händer det mycket alltid! Det är mycket som anordnas runt om kring, kanske var det så hemmavid i Sverige också men att man inte upptäckte det, du vet - hemmablind.

Några av boxarna på hägnet har hundarna gamla kläder att ligga på men det är väldigt opraktiskt/ohygieniskt då de snabbt blir skitiga och genomvåta. Det ser inte alltför kul ut i boxarna på morgonen innan rengöringen. Man hoppas dom kunde få egna hem i stället.

Ha det så gott