Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-23

Bioliogisk krigsföring


Det sista jag gjorde innan sänggåendet var att fara fram som en bärsärk med flugsmällan, antalet flugor reducerades till en bråkdel. Men inte märktes det i morse. Fattar bara inte var dom kommer ifrån då allt är stängt under natten för det var lika många igen. Upptäckte att dom var tämligen morgontrötta så det var till att dra fram dammsugaren och sätta igång igen, och nu nådde jag alla som satt sig i taket. Vi fick en paus i flugsurret och frukosten blev därmed ganska flugfri, men friden varade inte länge. Hundarna måste ju gå ut och då öppnas ju dörren. Vad händer, om inte en ny invasion.
Vi får tänka om vad gäller ”flugdraperier”, egentligen vill vi vänta till nya dörrarna är på plats men nu blir det en resa till AgriLoja (typ Lantmännen) för införskaffande av diverse flugbekämpningsattiraljer. Där fick vi tag på något medel man blandar med vatten och sprutar på väggar och lite överallt och i en kinesaffär (vilket det finns många av, de är lite som Biltema där man kan hitta nästan allt) fick vi tag i några slags draperier att hänga framför dörrarna. Nu ska dom bara monteras så får vi hoppas att vi slipper några flugor i alla fall.


Vi var till banken för att prata sjukförsäkring, dom fixar sådana också. Det skulle bli ett snabbt besök hade vi tänkt oss men det var så förvirrande så det tog sin rundliga tid. Något som var ganska udda var att om man betalade halvårsvis blev det billigare än helår och betalade man kvartalsvis blev det ännu billigare, det var bara månadsvis som blev dyrare. I Sverige brukar det vara tvärtom, ju mer man delar upp betalningen desto dyrare brukar det bli.
Nu har vi i alla fall fått lite uppgifter så att vi kan jämföra med andra., alltid en början.


Vår bankkontakt Carla, otroligt hjälpsam, en riktig pärla.

Nu är vi ensamma och övergivna igen. Våra besökare for vidare söderut för sin vinterförvaring men det var himla kul så länge det varade.

Så här såg frukosten ut idag

Duvor på stora torget i Tomar, nästan sompå Trafalgar Square

Här har dom fattat posto på taket och spanar ut över torget

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


5 kommentarer:

Rolle o Carina sa...

Flugor kan vara envisa,inget vidare att dras med,då vi
är ute med husbilen så är det tur det finns nät att dra för
så dörren kan vara öppen.
Låter härligt att bo i Portugal,kul att följa lite bloggar och
se hur det ser ut och hur ni lever där.
Klimatet verkar ju underbart mot för här hemma.

Ha det gott.......

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej och välkommen hit Rolle o Carina

Önskar man kunde ha nät för dörren här med men med 3 hundar varav en valp...

Visst är det härligt att bo här även om det är lite krångligt med byråkratin ibland men det är smällar man får ta :-) Det goda överväger helt klart.

Önskar man kunde dela med sig av solen och värmen, det skulle ni behöva där uppe i kalla nord efter den här sommaren och nu snart kalla vintern.

/Annelie

Maggan och Ingemar sa...

På Lidl kan man ibland hitta bra flugnätsdörrar, de går omlott och har någon form av magnet mellan sig. Själva har vi som tur är monterat in en myggdörr i husbilen och nät för alla fönster. Tur det inte är myggor som sticks, och flugorna är ju större och enklare att se.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack Maggan och Ingemar, vi ska hålla ögonen öppna hoppas bara dom inte tycker myggnäts-säsongen är över.

Myggorna håller sig utomhus fortfarande vilket jag upptäckte 5.30 i morse då valpen ville ut. Det hann bli ett antal bett på den minuten utevistelsen varade :-/

/Annelie

Anonym sa...

Köp "rasseldraperier", de finns i de vanligaste små järnaffärerna (drogaría). Alltså med långa "kedjor" i plast eller metall. Dem kan hundarna springa in och ut mellan (så hör man också när de passerar märkte vi med "våra" katter). Vi har haft våra draperier hängande framför dörrarna året om nu i säkert 15 år. Håller flugorna ute.
För myggor behövs förstås ngt tätare i tunt tyg. Ett tag hade jag sängmyggnät från Ikea i dörren,men grannarna har tunna vita gardiner sommartid.
/Gunilla i Monsaraz