Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-08

Bombeiros


I dag har det varit en ”slö slapp och likgiltig” dag. Vi har löst korsord, läst och surfat runt på internet. Jag försöker hitta en lösning för att kunna titta på svensk tv utan att bli ruinerad. Otroligt nog kostar det mer att titta på svt inom Europa än om man befinner sig i USA eller Kina! Har svårt att förstå logiken i det hela. 
Nu måste vi ta oss i kragen och fixa till det där med antennen så att vi kan få in portugisisk tv, om inte annat för att titta på barn-tv för språkets skull.

Vi var en vända till Tomar och på vägen dit blev vi stoppade av Bombeiros (brandkåren) som stod i rondellen in till stan och sålde lotter för att få ihop pengar till en ambulans. Så klart vi köpte ett gäng för att stödja dom, de är i verkligt behov av pengar då regeringen bara delvis finansierar det hela och resten måste dom få in via donationer och aktiviteter som t.ex lottförsäljning. Det pågår insamlingar lite överallt och när vi varit på Coffe-mornings i Tomar har dom där haft en sparbössa just för Bombeiros. Det är helt otroligt, de som gör en sån insats för landet med alla de bränder som är måste stå och tigga pengar för att kunna bedriva sin gärning.


Lotterna från bombeiros. Skulle vara kul om man vann, håller tummarna

Den goa Raol har nu satt in en annons på lastbilen åt oss, det har ringt några intressenter och förhoppningsvis tar dom sig hit och kollar och köper den. Han har en speciell charm och påminner så mycket om deckaren Columbus om ni minns Tv-serien som gick en gång i tiden.
Han tipsade om en annan kurs i Portugisiska i kommunal regi som är på 6 timmar i veckan och den ska vi så klart gå på, åtminstone för att se hur den är.
Att gå två timmar i veckan hos en privatlärare verkar lite lite, även om den läraren sa att det är fullt tillräckligt.

Utsikt från trappen på övervåningen, här sitter vi och njuter på morgonkvisten6 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Köp en parabol och en free-to-air reciver och titta gratis på brittiskt tv. Vår parabol är bara 1 m och den fungerar här i alla fall utmärkt. Här kan du se vilka kanel det finns. http://www.lyngsat.com/Astra-1N.html
/Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack snälla för tipset.
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Men fungerar det inte att se SVTplay på nätet?
Det är ju i varje fall gratis i Sverige.
http://www.svtplay.se/

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Helt svenska program som "Solsidan" eller "God morgon" funkar men sen är det spärrat pga rättigheter :-(
/Annelie

Anonym sa...

Ibland när SVT har spärr, kan man se på NRK. Såg t ex Skid-VM från Holmenkollen live på datorn via NRK, tipsar Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack för tipset Gunilla
/Annelie