Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-11

Dubbla skolor

Hej på er nu är det jag Hasse som skriver, Annelie har semester i kväll.

Ny dag nya utmaningar, det började med att vi var tvungna att gå upp redan Kl: 6 på morgonen ( helt okristligt ) varför, jo som vanligt är ju vår törst på kunskap i det portugisiska språket stor. Igår fick vi höra talas om en kommunal skola i en stad 2 mil ifrån här där vi bor som skulle starta en 75 timmars kurs i språket idag. Först var det inskrivning och där satt vi 42 stycken förväntansfulla blivande elever, då visade det sig till vår vanliga otur att 30 stycken ville gå en mer avancerad kurs och kvar var vi bara 12 för den kurs vi vill gå. Nu kommer det knepiga, för att det ska bli någon nybörjarkurs måste vi vara 26 st, annars får dom inga statliga medel, så vad göra jo vi får väl gå dit på den mer avancerade kursen och lyssna lite och se om vi kan förstå några ord ibland.
Där emot har vi som ni redan vet börjat gå till en privat skola också. Den var vi ganska tveksamma till sen i förrgår då det hela bara är en timme i taget och sist var läraren rätt ( väldigt ) ostrukturerad  men när vi var där idag hade hon ryckt upp sig en hel del och nu tyckte vi faktiskt att det gav en hel del så den skolan fortsätter vi nog med ett tag till så får vi väl se hur det blir med den kommunala.

Nu har kvällarna börjat mörkna redan vi 20.30 och dom är fortfarande ganska ljumna , men morgnarna = brrrr.
Vi ses i morgon.
Hasse vid tangenterna.

Snyggaste rondellen vi någonsin sett, på väg mot Ferreiro de Zezere och skolan2 kommentarer:

Alaska sa...

Du med oss behaga driva skämt, Hasse?

Nej, här i södern (dvs NV-Skåne) börjar det blåmörkna för ögonen redan sisådär efter 18-slaget och medborgarna ha redan känt av den första bitande frosten de två senaste hundvakterna (dock ej nu innevarande natt)! Men drygt 10 Celsius dagtid med utmärkt höstsol & klar himmel.

Kanske f.ö. bra idé att provprenna på lokalblaskan "Jornal Cidade de Tomar" (http://www.cidadetomar.pt)
för å träna er på "a língua escrita" ?!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Alaska,jo det där låter ju riktigt listigt så det ska vi göra, men redan idag har vi tillgång till en informations tidning om Tomar som kommer med jämna mellanrum som berättar om kommande tilldragelser här i stan den heter
Boletim informativo Tomar.
Som jag skrev i bloggen här om dan så är mornarna ganska kyliga men sen fram på och då menar jag redan vid 9 så börjar solen värma och dagtid är det nog en 25 grader.
Hasse/