Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-29

En lugn dag


I morse när vi vaknade var det frost ute, en inte helt angenäm upptäckt. Det är svårt att hänga med i svängarna, ena kvällen 17° och nästa under 0:an.
Ännu tristare då värmen i huset inte hann bli klar, alla rör är i alla fall dragna nu så det är en del ihopkopplingar som fattas. Nu dröjer det 14 dagar innan dom kommer tillbaka och fixar det sista,  ena rörisen förväntas bli pappa nästa helg och då vill han gärna var med.


Is på bilen

Annars har här inte hänt så värst mycket idag. Vi var in till Tomar och avslutade våra portugisiska lektioner på Lindas school, i går fick vi reda på att det blir en kurs på den kommunala skolan i Ferreira do Zezera till slut, det blir 3 timmar 2 gånger i veckan och dessutom gratis.

I morse ringde en kompis och frågade: Vad gör ni den här veckan? -Inget särskilt utom skola och hägnet på Fredag svarade jag. Hon undrade då om hon fick komma och hälsa på tillsamman med sonen några dagar. Självklart får dom det så i morgon får vi plötsligt främmande från Sverige. Ska bli jätteskoj. Och på Onsdag kommer Anders!

Nu skördar de majsen här med dessa monstermaskiner, ser ut som något försvaret skulle kunna ha användning för.
6 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Frost hos er redan. Här har det som lägst varit 5 plus.

Annars är det exakt så det är på vintern. Ena dagen kallt nästa dag sitter man ute i solen igen. Underbart men svårt att ta in i början. Vet precis.
/Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja det lär ta ett tag att vänja sig. På dan idag har det varit 16 grader, sol och vindstilla så det har varit riktigt varmt och gott :-)
/Annelie

Maggan och Ingemar sa...

Så kallt har det inte varit ännu, som lägst +8 gr. Vi har ju åkt hit för att slippa vintern :) Nu är vi i alla fall nära Figueres på en camping, ganska ensamma här men billigt är det 8€ och då med el och fritt WiFi, och passar på att tvätta.
Ha det gott.

Marninger sa...

Hur långt klarar ni er på Portugisiska nu då?
Förstår ju att det är ett gramatiskt komplicerat språk att lära sig men jag antar att ni klarar att hälsa på grannarna och beställa på restaurang (även om rätterna ibland är okända).
Hur som helst skulle det vara intressant att höra mer om hur det går med språket.

Märit i Mariehem sa...

Så trist att ni inte hann få in värmen innan kylan slog till!
Trodde inte att det kunde bli frost i Portugal så här tidigt! Det är ju ganska precis samtidigt som hos oss i Skåne! Fast jag förstår att de varma dagarna gör det uthärdligt! ;-))

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maggan och Ingemar - Vi hoppas att det var en engångsföreteelse, peppar peppar har det bara varit så kallt en natt.

Marninger - Vi hälsar som infödda och kan prata ågot enstaka ord, förstår lite lite mer. Vi rapporterar om våra förhoppningsvis framsteg

Märit - Absolut, bara solen tittar fram är det som en svensk sommardag :-) Härligt

/Annelie