Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-24

Fikon i rom, massage och regnmätare


För ett tag sen fick vi ett tips på fikon i rom av en av våra läsare, Gunilla. Det lät så mumsigt att nu har vi gjort i ordning två burkar, en med färska fikon och en med torkade.
Det blev två varianter för jag blev lite osäker där. Gunilla skrev att det ska vara mogna fikon och att dom sväller där i sin konjak med risk att det svämmar över, men dom har inte svällt ett enda dugg. Därför tänkte jag göra en omgång med torkade fikon också och logiskt sett bör de svälla ordentligt så som det är tänkt. Eller kanske vi helt enkelt har en variant på fikon som inte alls är pigga på att svälla. Det kommer i alla fall bli intressant att jämföra, inbillar mig att det borde bli skillnad på inläggningarna.


Spännande och se om det blir någon skillnad på färska vs torkade fikon i rom

Dagens goda gärning var att ta hand om Ottos före detta husse som har ont i ryggen och svårt att röra sig. Alltså upp med massagebänken, ner med Manuel på bänken för att sedan börja plåga stackarn. Det är inget vidare att få behandlande massage, det kan göra rejält ont och det vill till att ”patienten” kommunicerar med mig om det gör för ont t.ex. Men karl som han är och dessutom portugis hade han lite svårt med det i början, efter en del tjat gav han efter och jag kunde börja massera på djupet och köra lite eller rättare sagt många triggerpunkter. Efteråt var han ganska groggy men smärtan hade lättat betydligt. I morgon fortsätter vi behandlingen och förhoppningsvis blir det ännu bättre.

Vi har letat som galningar efter en regnmätare här vilken är omöjlig att få tag på. Visserligen regnar det inte alltför ofta men när det gör det kan det vara kul och kolla hur mycket (eller lite) som kommit neddimpande från vädergudarna.
Återigen kom Google till användning genom att söka på ”Göra egen regnmätare”, en chansning men det funkade. Hittade dagis- och skogsmullesidor som beskrev hur man gjorde och det var så enkelt så det var larvigt. Ta en Petflaska och kapa toppen, vänd den upp och ner och stoppa ner toppen i bottendelen. Vips så hade vi en regnmätare och den funkar.
Hur bar man sig egentligen åt innan Google, hur svårt och krångligt måtte det inte ha varit?

Hemgjord regnmätare

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

5 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Finurligt! Vi har också fått massor av tips från nätet. Just nu håller vi på att bygga en murkåpa i köket. Då har vi tittat mycket på hur andra har gjort.

Anonym sa...

Jag förstår Ottos fd husse om han hade ont vid massagen. Jag har fått mycket sjukmassage för min rygg, men det värsta jag har varit med om var bindvävsmassage,jag låg på britsen och skrek. Men jag blev mycket bättre i ryggen efter ett antal gånger. Hoppas att Ottos fd husse och blir bättre.
Vov vov från Agneta och Robi

Maggan och Ingemar sa...

Pet-flaskor kan man använda till mycket, men hur mäter du mängden i mm?

Marninger sa...

Det enkla är ofta det geniala . . men blåser den inte lätt omkull vid första pusten?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Märit - Visst är det tur att andra alltid gjort det man vill göra och att de sedan är gulliga och delar med sig på nätet :-)

Agneta - Bindvävsmassage är ingen höjdare men ack så effektiv. Manuel var bättre idag och hoppas bara att det fortsätter på den vägen.

Maggan och Ingemar - Man kan göra märken på flaska om man vill men vi tycker det är enklare att bara sticka ner en tumstock. Botten är inte helt plan men det visar på ett ungefär i alla fall.

Marninger - Vi har ställt "regnmätaren" i en gammal kruka så den står kvar. Det lir dubbel effekt, vi kan ju alltid mäta i krukan oxå för att dubbelkolla :-)

/Annelie