Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-20

Hasses dag...


Hej igen
Annelie har varit lite upptagen idag med att hjälpa till vid ett hundhägn för behövande hundar, om det kan ni läsa här. Det kommer bli en hel del om hägn framöver så det får en egen flik. Så nu är det jag Hasse som sitter vid tangenterna.

Vilken snurrig dag! Det började bra med att mitt hjärta (hustrun) lämnade huset och dan såg ut att gå i lugnets tecken, och jag började med att fixa bort allt som är i vägen i garaget för rörmokaren som jag hoppas på ska dyka upp i morgon så det blir lite fart på centralvärmen för den behövs nu. När det var klart så tog jag och provade om ( först var jag tvungen att byta ifrån jord fräsen till gräsklipparen på traktorn, och där spårade det ju helt, jag kom ju inte ihåg hur alla stag skulle sitta, jag är bergis på att jag vände och provade säkert 40 gånger” och jag är inte säker på att det är rätt nu heller ” men det funkar ) traktor kunde klippa det höga ogräset som växer längst ner på tomten, och det gick faktisk riktigt bra om man körde väldigt sakta.
Glad som sjutton gick jag in och skulle ta en kort paus innan jag gick ut med hundarna, då frågade grannen om jag inte ville komma över på en aguape som är ett svagare vin och vem tackar nej till det?

Otto tog för sig i leksakskorgen. Kolla in blicken, visst är han söt?

Efter en stund kom ( vi var redan 6 st. som drack vin ) en släkting med musslor som kokades, och dom var goda men jag var ju tvungen att lämna sällskapet för att gå ut med våra hundar. Väl påklädda hundar och på väg ut kommer en polare, Raul, och frågar om jag inte kan hänga med och hämta den nya hunden, Otto. Okey, där blev det mer vin och väl tillbaka kommer det en kille ifrån stadshuset som ska kolla om vi får bygga ett hobby/förådshus på tomten, sen ville Raul ha hjälp med att köra en sängmadrass till ett annat hus, där blev det också ett glas vin innan jag lyckades ta mig hem till det stilla lugnet i Casa de Olivieras (namnet på vårt blivande B&B).
En jäkla hård dag, och nu kommer Annelie att tvinga in mig i duschen men jag vill bara sova.
Hasse vi tangenterna.

Så trött! och Loffes gamla sele passade perfekt - än så länge


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Ja du Hasse det är inte lätt med gästfria grannar :) men trevligt är det. Hoppas du fick någon ordning på traktorn.

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Jättesöt. Extra snyggt med röd sele till svart hund.
/Anna

Börje och Ingrid sa...

Vilken liten "söting", som snabbt kommer bli en "stor söting".
Det är så roligt att läsa om allt vad ni hittar på.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Maggan och Ingemar, jo grannarna är jätte trevliga för att inte tala om hjälpsamma, men det finns
(nästan) alltid ett glas vin att bli bjuden på vart man en kommer och traktorn går som en klocka nu.
När det gäller den lilla slashasen så är han faktiskt snygg i sin lilla röda sele och hitintills (ta i trä) har Sötingen Otto faktisk inte varken kissat eller slarvat med rumpan inne någon gång.
Och Tack för edra kommentarer, det är alltid kul för Annlie och mig att få ta del av dom.