Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-05

Hjälp! Beslutsångest


Eftersom vi har urusla dörrar och fönster har vi tänkt sätta in nya. Dörrarna är enkla aluminiumdörrar med enkelglas, helt utan isolering och med glipor nertill, i bästa fall finns en liten borstlist under den. Fönstren är lika eländiga, det är skjutfönster med enkelglas och när det blåser läcker hur mycket som helst in.


Nuvarande fönster och dörrar

Nya fönster är ingen konst att välja, det blir vita aluminiumbågar med tätt dubbelglas och gas mellan rutorna.
Värre är det med dörrar, där finns så mycket fint att välja mellan. Vi har kommit så långt att vi bestämt oss för dörrar med glas och mönster på detta. På nedervåningen blir det en bordeuxfärgad dörr med blomster på glaset, det har vi bestämt oss för.
Det är övervåningen som ger oss beslutsångest. Vi tänkte först ha mörkgrå dörrar där med motiv på fönstren, men det finns risk för att det blir tämligen trist så nu grunnar vi på om inte dom också ska vara röda.
Jag har fotoshopat lite och gjort två varianter, nu kommer inte dörrarna se ut som på bilderna men man får ett hum om hur det skulle se ut med bordeux respektive grått. Där kära läsare kan ni få göra en insats med att hjälpa oss att bestämma oss.


Grå dörrar uppe?

Eller alla dörrar vinröda?

Dagen har annars gått i utearbetets tecken. Stängsel har äntligen kommit upp och hundarna har nu fått större yta att röra sig på. En del pyssel har det allt varit för trots regnet är det fortfarande bra torrt och hårt i backen. Först borrar Hasse ett hål med en grov borr, därefter fyller vi vatten i hålen flera gånger, sen blir det till att köra med spettet när backen blivit tillräckligt uppblött för att sedan lyckas få ner stolpen. Hå hå ja ja, men nu är dom på plats och nätet uppsatt.
Brunnen som varit ett klart oroselement eftersom kanten är så låg har fått ett provisoriskt stängsel den med tills den blir ordentligt täckt.Otäcka brunnen inhägnad

Duro letar mullvadar i nya inhägnaden

Vi trodde inte vi skulle få några oliver alls för när vi gått runt och synat träden har vi inte sett ett enda bär. I och med att vi satt stängsel var vi, eller rättare sagt Hasse, tvugna att rensa runt träden som går utmed tomtgränsen. Och vad hittade vi om inte oliver bakom alla rotskott och vinranksrevor som klättrat upp och in i träden. Kanske det kan räcka till någon liter egen olivolja om vi har tur.

Ett av träden före och efter.

Vi hittade oliver under allt skräp!


9 kommentarer:

Marninger sa...

Jätte kul att kunna följa er och vad fort det går för er att "få ordning på torpet".

Jag lägger helt klart min röst på den röda dörren.

Märit i Mariehem sa...

Det blir absolut snyggast med rött både uppe och nere - tycker jag.
Vad ni är duktiga och jobbar på fint!

Farsan och Ingrid sa...

Helt klart röda dörrar, "det blir lite roligare" säger din far Annelie.
Ja lite rött runt fönstren är ett förslag också.

Anonym sa...

Bordeauxrött på alla dörrar!
Olivträden skall beskäras rejält i jan-feb. Det kommer ni att se på grannarnas olivträd. Allt utom tre huvudgrenar med litet gröna kvistar kvar på ytterkanterna, fritt inne i trädet.
Men det går utmärkt att kapa litet när som helst för de växer alldeles förfärligt mycket.
/Gunilla i Monsaraz

Marie-Louise sa...

grått uppe och rött nere..

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Vi röstar för rött på alla dörrar.
/Anna

Anonym sa...

Röda dörrar skulle bli jättefint/Ulrika

Anonym sa...

Bordeux på båda dörrarna, jättesnyggt!!
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack alla som hjälpt oss att bestämma oss. Det blir röda dörrar både uppe och nere, klart välkomnande även om väderstrecken inte är optimal Feng Shui.
/Annelie