Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-21

Ingen idé att planera ibland


Idag blev en så´n där dag då inget blev som planerat.
Dagen började med att rörmokarn faktiskt dök upp som han lovat! Med sig hade han sin kollega och en massa element. Fler av de vi haft med oss i packningen dög inte, de var för små alltså byttes de ut till mer lämplig storlek. Eftersom det är fönster och dörrar överallt så hamnade något element lite underligt, som i övre köket. På enda lediga väggen sitter ett elurtag mitt på ganska högt placerat så att elementet hamnade på ena sidan. Det ser ganska lustigt ut men det får vi maskera genom att bygga in det med elementskydd, om vi nu kan hitta ett sådant här, längs hela väggen. I och för sig kan det bli bra med en avlastningshylla för diverse grejer som annars gärna belamrar bordet.Nu är det Feira Santa de Iria i Tomar, en slags festival som varar i sju dagar till minne av Iria, en nunna som dödades på 600-talet och kastades i floden, hon blev sedemera helgonförklarad och är Tomars skyddshelgon. Den 20:e oktober varje år går en procession genom staden som avslutas med att man slänger blomblad i floden för att hedra henne. Vi hade tänkt åka in och titta på detta men så blev det icke, det får bli nästa år i stället.
Det är också marknad, tivoli, uppträdanden och Bombeiros (brandkåren) har en för tillfället uppbyggd restaurang, hela stan sjuder av liv. Vi for in på förmiddagen för att kolla lite men det var inte så mycket aktivitet än, den börjar senare på dagen så tanken var att fara tillbaka på kvällningen och äta middag hos Bombeiros. Men så bidde det inte.


Floden med blomblad

Traditionellt klädda ryttare fick vi i alla fall se

När vi kom hem for Hasse ut med traktorn och slog gräset längst ner på tomten. Vår lilla utbrytarkung Loffe lyckades krypa under stängslet, han har så´n separationsångest när husse försvinner ur synfältet. Väl på andra sidan staketet fick han nys på kaniner i björnbärssnåren och borta var han.
Eftersom vi hade rörmokarna i huset var jag tvungen att sitta ute med Duro i koppel tillsammans med Otto, eftersom Duro avskyr hantverkare, vi vill ju inte att han ska bita de stackarna i baken. Alltså kom jag ingen vart eller kunde måla färdigt som jag tänkt och Hasse sprang runt och försökte hitta/få tag i Loffe vilket inte är så lätt då han blir både blind och döv för allt utom just kaninerna han jagar.
Ett antal timmar senare dök odjuret upp med minen ”Jag har ju varit här hela tiden!” och svansen i topp. Då var klockan så pass mycket att det var ingen idé att åka in till stan eftersom målningen måste göras klar inför morgondagens rördragningar.

Nu ligger det tre utslagna hundar utspridda och tröttast är nog Loffe, han åt inte ens chipsen husse bjöd på.

Hasse i klippartagen, ogräset så högt så traktorn syns knappt

Spegelblankt i Tomar

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

8 kommentarer:

Anneli (Hilda) sa...

Alltid lika roligt att läsa vad ni pysslar med. Jösses vilket högt gräs.

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Har ni fått igång värmen nu?
/Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anneli - Ingen har skött om marken på minst 8 år så den är därefter. Visserligen var dom här och slog "hö" i somras men det var bara på halva tomten. Så nu är det lite pyssel att få till marken. Vi vill ju ha en åsna och mula och dom måste ju få ett vettigt bete.

Anna - Inte riktigt än men det är på G. Elementen uppsatta och alla hål i väggar och golv/tak är gjorda. Snart så..

/Annelíe

Marninger sa...

Det är spännande och intressant att läsa om era vedermödor att komma tillrätta i Portugal.

Jag är grymt imponerad av er energi och allt ni hunnit med på så kort tid.

Anonym sa...

Skönt att höra att det finns fler utbrytarkungar.... Robi rymde förra lördagen, hade fått spår på en löptik på Tyresövägen, (ganska mycket trafik)han satt som ett plåster efter henne och matten var helt hysterisk och hotade med polis(!)
Agneta & Robi

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Marninger - Vi satt och pratade om just detta idag, allt har gått mycket fortare än vi någonsin trott. Tur vi inte är yngre...
Kul att du följer oss på våra upptåg.

Agneta - Ja se karlar, det var tur att det inte hände en olycka. Undrar just vad polisen skulle gjort, arresterat honom för frieri?

/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Trevligt med helgonfirandet! Synd att ni missade det i år.

Ni är verkligen aktiva med allt pyssel. Det blir säkert fina framsteg!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Som tur är firas ju helgonen varje år, och vi tänker ju bli kvar här ett tag :-)
Huset är väl okej att fixa till men ingen av oss kan speciellt mycket om trädgård, där skulle vi behöva en trädgårdsarkitekt eller nå´t. Det enda jag vet att jag vill ha är vinbär och rabarber. Vi får se vad det blir utav den.
/Annelie