Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-22

Överraskande besök


Medan vi höll på som bäst med att stöka på undervåningen dök en husbil upp. Det var Lennart och Inger som var på väg till sitt vinteruppehåll i Algarve och som bestämt sig för att titta förbi. Jättekul! och ett välkommet avbrott.
Dom var så rara och hade med sig grillad lunchkyckling, dom var säkra på att vi hade så mycket att stå i att vi glömde bort att äta. Och tänk så rätt de hade, ofta glömmer vi bort det där med mat tills vi är döhungriga och då blir det ofta en macka i farten.


Inger och Lennart vid finbilen deras

På eftermiddagen åkte vi alla in till Tomar och strövade omkring på festivalområdet och vidare till Bombeiros (brandkårens) mattält för intagande av middag. Tältet var indelat i fyra avdelningar, förutom Bombeiros var där Tomars fotbollslag, Templario någonting och ett mathak till. Det som hade flest gäster var Bombeeiros vilket visar hur populära de är här, och det med rätta.
Så var det här med språket igen :-) Vi fattade inte hela menyn utom några ord och vår Bombeiro-servitör kunde ingen engelska. Vi beställde in sardiner till Inger och vi andra tog kött av något slag samt varsin batatas fritas vilket brukar vara pommes frites. Men inte denna gång, servitören kom in med en påse potatischips och undrade om vi verkligen ville ha fyra stycken, han tyckte det verkade vara mycket. Och det var det så vi skippade dom och satsade på köttet bara. In kom grillat fläskkött i bröd typ hamburgerbröd men godare. Vi åt och drack gott och blev ordentligt mätta. Notan för maten och två öl var blev 17.90 €, klart överkomligt och samtidigt sponsrade vi Bombeiros.


Baksidan av mattältet där de stod och tillagade maten

Här smaskar vi på vår hamburgerliknande rätt och Inger på sina sardiner

Bombeiros "restaurang"

Vädret går upp och ner. Häromdagen frös vi så långkalsongerna åkte på och i dag har det varit ordentligt varmt och fuktigt. Just nu kl 9 på kvällen är det fortfarande 20°, riktigt härligt. Enda eländet med det är att varenda fluga har vaknat till liv. På förmiddagen gick jag med flugsmällan och tömde huset på flugor. Eftersom det var så varmt och fuktigt (det tog över 1 timme innan det tvättade golvet torkade) öppnades dörrarna för att få lite luftgenomströmning vilket medförde att huset fullkomligen invaderades av dessa irriternde flygfän. Det är bara att ta fram flugsmällan igen.
Vi har tänkt skaffa flugdraperier men vill vänta tills de nya dörrarna är på plats, så det är bara att tiga och lida.

Tomar by night från en utkikspungt
Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


7 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Visst är det väl trevligt med oväntade besök, då behöver man ju inte förbereda någonting, utan de får ta det som det är. Vi har det också varmt och skönt sitter med öppen dörr fast det är mitt i natten.
Tyvärr så ser ju inte prognosen för resten av veckan så rolig ut, men det går nog bra det också.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Kollade just vädret och alla säger mer eller mindre olika men Tempo.pt lovar åska onsdag och torsdag, ser inte fram mot det. Så man får njuta medan tid är.
/Annelie

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Ser ut som en Bifana. Det tar vi alltid när vi måste äta något ute. Bifana finns oftast överallt.

Suck, flugorna ja, vi är också invaderade. Måste vara regnet som kläckt dem. Vi har i och för sig myggnät för alla fönster. Men de rackarna smiter in genom dörren när vi går fram och tillbaka.

SMHI är faktiskt den vädersite som stämmer bäst hos oss. Yr stämmer också bra.
/Anna

Maggan och Ingemar sa...

Svarar på dina frågor här. I Spanien har vi en sk sticka med internet, betalar månadsvis eller när GB är slut. De drar automatiskt från vårt konto. När vi nu snart åker ur Spanien så ringer vi och det läggs vilande till nästa gång vi kommer. Portugal har vi tänkt köpa ett kort också, men vi får se vad det blir. Sällan vi hittar öppna WiFi
Vi har ännu inte så stora problem med fukten och det funkar jättebra att bo i husbilen även om det regnar :)Synd att det kommer in regnväder nu till helgen. Bli inte förvånade om vi dyker upp till fika, det beror på var vi är.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anna - Kom i håg namnet nu när jag ser det, kanske det fastnar i mitt virriga huvud nu.

Här är det Yr eller tempo.pt som gäller, SMHI kan inte hitta Tomar

Maggan o Ingemar - Tack för att ni stillar min nyfikenhet :-)
Självklart ska ni ta vägen förbi Tomar och få en fika på vägen.

/Annelie

Julia sa...

Hej! Batata frita kan, som ni upptäckte, vara både strips o chips. Vill man vara helt säker så är batata frita em palha = strips och batata frita em saco = chips.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack för det Julia!
Kruxet var att på Bombeiros restaurang stod det bara Batata fritas, men nu vet vi att vi ska kolla vilken av sorterna det är bara vi kommer ihåg orden, vi får öva ordentligt :-)
/Annelie