Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-04

Snart dags för lektioner


Nu har vi fått tag på en skola, Lindas school, som ska ge oss lektioner. Det är en skola som undervisar barn och vuxna i Engelska och normalt har dom inga portugis-lektioner så det blir privatlektioner med en av lärarna.
Optimistiska som vi är hade vi tänkt oss 3-4 timmar ett par dagar i veckan. Men vi fick böja oss för expertisen som säger att man är mottaglig 50-60 minuter för sen börjar det gå runt i skallen. Alltså blir det 1 timme 2 dagar i veckan med start nästa Tisdag, och där i mellan får vi ta oss i kragen och öva ordentligt. Optimistiska var dom allt, "Om 2-3 månader kan ni så pass att ni kan prata med folk", ja det återstår att se. Och skulle det vara så att den kommunala skolan kommer i gång med klasser lär vi hoppa på den om dagarna inte krockar.
Nu börjar det bli dags att få igång en stycke TV så kanske vi kan lära oss lite genom den också.
Vi har haft radion på om dagarna, vi tänkte att vänjer man örat vid att höra portugisiska bör det bli lättare då det är dags att lära sig språket. Men dom spelar mest bara samma musik som i Sverige så där kammade vi noll.

Det känns bra märkligt. Idag är det den 4:e oktober och det är 29°, vi går i sandaler och T-shirt och håller ändå på att svettas ihjäl, det är klart jobbigt att utföra någon form av kroppsarbete, svetten flödar. I våra huvuden ska det vara kallt, man ska ha tjocktröja på sig och det ska vara dags att vänta på nattfrost. Det stämmer helt enkelt inte, det blir nästan en smärre korslutning i skallen. Men ack så skönt det är :-)

Nu har vi lärt oss något nytt igen. Vi har alltid trott att majsen skördas medan alla blad är gröna, men så är det tydligen inte. De senaste veckorna har bevattningen upphört och blasten är gul och snustorr. När vi åkt förbi sådana fält har vi tänkt att "Stackars dom, hela skörden har torkat bort".

Fortfarande grönt

Snart skördedags

3 kommentarer:

Anonym sa...

Barnprogram på tv brukar vara bra att lyssna på för språkörat. Enkelt språk, inte så krångliga diskussioner, hyfsat långsamt tempo och inte så mkt skvalmusik.
Hälsningar
Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Så sant. Vi har en barnbok för 3-åringar där vi försöker lära oss ett och annat ord, lagom nivå för oss :-)
/Annelie

Anonym sa...

Ja precis. Finns många bra enkla barnböcker på Intermarché och Continente, typ "Vi går och handlar", "Vi odlar vår trädgård", "Yrken".
/Gunilla i Monsaraz