Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-07

Soffbord och grädde


Vi har levt utan soffbord sen vi kom hit, allt fick vi inte med oss även om det var full-lastat. I allra första början använde vi en flyttkartong som bord, efter ett tag hittade vi skruvarna till ett så´nt  där litet sängbord eller vad det nu är från Ikea så att det fick fungera som bord. Vi har varit runt i olika möbelaffärer och kollat men inte blivit helt nöjda med vad vi sett.
Så fick vi reda på att det fanns en jättestor secondhand-butik i Tomar så dit for vi och fann ett bord som inte är så himla trendigt och vanligt som vi gillade, och nu pryder det sin plats framför soffan.
Till nästa helg skulle dom få in ett nytt lass och har vi tur kan vi finna en passande köksmöbel.


Tråkig tingest, men funktionell på sitt sätt

Praktiskt med lådor så man kan gömma dessa fjärrkontroller

Till pajen vi åt igår saknade vi vaniljsås och idag försökte vi hitta vanilj- eller marsansås, sådan vi är van vid. Men något liknande finns inte att uppbringa, alltså får vi göra vår egen så där på gammaldags vis. När man kokat och kylt grunden ska det röras ner vispad grädde. Och det visade sig inte vara så enkelt. Grädden man finner här är uht-behandlad och har låång hållbarhet, paketet vi köpte idag håller till 2013. Jag vispade och vispade men den blev bara marginellt tjockare.
Efter en googling (hur bar man sig åt innan google?) så vet jag nu att det tar längre tid att få den tjock och att den ska kylas helst 12 timmar innan vispningen, snabbkylning som jag gjorde är inte tillräckligt. Som sagt, man lär sig något nytt varje dag :-)

I flera veckor har vi försökt få till ett möte med rörpular´n, han har sagt ”Jag kommer på Lördag”  men inte har han dykt upp heller. Han gjorde ett bra jobb med installationen av vv-beredaren och köket så vi vill gärna ha honom till hjälp med värmesystemet, antagligen är han lite rädd pga språksvårigheterna så han har dragit på det. Lois var gullig och ringde honom i går så han lovade att komma idag kl 10.00. Han dök upp till slut vid 11.30 tillsammans med en kollega och Lois kom till vår undsättning som tolk. Nu är allt genomgånget av vad vi vill ha gjort och dom ska komma näst-nästa helg och pilla dit element, rör och värmepump. Nu återstår bara att hoppas att han dyker upp som lovat så att allt är på plats innan vintern.2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Det bordet ser ju riktigt snyggt ut! Vilken lycka med en stor secondhand i närheten!
Älskar att göra fynd på begagnatmarknaden! Brukar säga att hela vår gård är renoverad med sådana fynd, vilket väl är att tumma på sanningen, men också har rätt mycket realitet!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack tack! På lördag ska vi dit igen och frossa bland alla nyinkomna ting. Hur det än är så har gamla ting en själ som man inte kan hitta hos nytillverkat. Samma sak med hus. Även om vårt är tämligen nytt (1988) så har det en själ, ibland känns det som om de gamla ägarna som numer är döda är här och tittar till det.
/Annelie