Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-28

Templars (K)night


Som avslutning på festivalveckan rider tempelriddarna genom stan och detta ville vi se. Vi for in till stan (i tid trodde vi) för att hinna äta innan skådespelet började. Kruxet var att det var fler än vi som hade den tanken, det tog lång stund att hitta en parkering på portugisiskt vis, dvs på trottoaren.
Nu hade vi inte så mycket tid på oss så vi tänkte äta i Bombeiros tält och återigen var det fler som tänkt tanken för där var det kö.


Värsta innestället i kväll med kö och allt
Det fick bli en Tosta mixta på cafét på torget, det gick ju snabbt i alla fall och vi var på plats för föreställningen.

Mer och mer folk kom och till slut var det ganska smockat. När det började dra ihop sig kom ett litet gäng spelemän och efter ett tag kom riddarna.

Torget fylls på

Suddiga spelmän, ibland är det omöjligt att ta bilder i mörker

Vi visste inte vilket håll de skulle komma från och naturligtvis stod vi på fel ställe, vi fick se dom mer eller mindre bakifrån. Tur är ändå att vi är långa ståtliga nordbor för vi kunde se över huvudet på de flesta så lite såg vi ändå.Det blev bara två kort på själva paraden (inte så lyckade men ändå ett smakprov) men däremot en massa filmsnuttar. Dom ska bara sättas ihop och det får bli i morgon för nu är klockan mitt i natten.

Eftersom det är helg har rörisarna varit här och stökat med följden att vi är förpassade hemifrån. Vi tog med hundarna och gick en runda i en skog i närheten som visade sig vara fylld med Eucalyptusträd, det var en riktigt fin runda vi hittade. Under tiden fixade dom färdigt rördragningen på övervåningen så framemot kvällningen fick vi tillbaka halva huset och kan nu husera i lugn och ro en trappa upp och ehöver inte vara oroliga att Duro ska äta upp en stackars hantverkare.


Barkömsande Eucalyptusträd

I väntan på tillträde till huset, 18° varmt och gott är solen tittade fram

Ta da! Nu är det bara rördragningen på undervåningen och kopplingen till pannan kvar.

2 kommentarer:

Inger sa...

Ni verkar ha fullt upp med att ordna allt, men förhoppningsvis kommer det att fungera för er.Vi har väl lite andra förutsättningar här i Sveige eller?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Absolut enklare med det mesta i Sverige eftersom det mesta kan man ordna per telefon eller över internet, här måste man besöka allt och alla personligen tillsammans med en lunta papper för alltid är det något papper som saknas har vi lärt oss. Men med tålamod så...

/Annelie