Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-06

Traktorsök och fikon


Hasse är på jakt efter en liten traktor plus att vi försöker hitta en lösning för lastbilen  och engagemanget här är stort. På morgonkvisten dök Lois (grannens son) upp och tog med Hasse till en traktorförsäljare, dels för att visa vart det låg och dels för att vara tolk. Där fanns två traktorer som kan vara av intresse, och tankearbete pågår. När de ändå var ute och for på vägarna tog Lois med honom till en som handlar med lastbilar. Tyvärr var budet lite väl lågt och vi ska prova med annons istället med hjälp av Raol, som dök upp frampå kvällningen för att prata traktorer. Han har fått en massa bilder på lastbilen och ska sätta in en annons och hjälpa till med snacket eftersom våra språkkunskaper är obefintliga. Raol tog också han med Hasse för att titta på en traktor han visste var till salu.
Måste säga att folket här är underbara, så otroligt hjälpsamma och goa.

Det blev inget hundhägn idag för tjejen som skulle hjälpa till med språket var sjuk och det sköts upp till nästa helg. I stället blev det mer arbete med att frilägga olivträd och lite fikonplockning. Fikonen vi har är ganska små och gröna, efter en sökning på nätet tror jag dom heter Dottato. Det blev en bunke idag, de mognar efterhand så det blir plockning lite nu och då. Vi rensar och fryser in tills det blir lagom till ett marmeladkok. Nu kan man ju inte göra marmelad av allt så idag blev det en smulpaj med fikon, äpple och citron, ett recept jag hittade på nätet. Det blev dagens middag eftersom Hasse kom tillbaka ganska sent från traktortitten. Gott i gottgott!

Fikongodis

En frukt vi hittade i affären, vet inte vad det är eller hur den smakar än.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fikontips (vi har blå men det går säkert lika bra med gröna):
Köp några stora (1-2 liters) glasburkar med patentlock (med gummiring)på Intermarche/ Continente. Plus rikligt med billig rom (sprit alltså).Fyll burken halvvägs med mogna fikon och häll på rom. Inte ända upp, för fikonen sväller!
Låt stå en vecka eller så. Men håll koll så inte fikon+rom rinner över alla bräddar.
Då har ni en underbar efterrätt med vaniljglass eller vispgrädde till. Men ingen bilkörning efteråt!
/Gunilla i Monsaraz

Anonym sa...

Frukten ni hittade i affären ser ut som cherimoya.
Har för mig att det är den som har litet strävstruktur men god smak.
/Gunilla i Monsaraz

Märit i Mariehem sa...

Så underbart med egna fikon!
Har ett älsklingsrecept på en maträtt med fikonmarmelad, som vi brukar göra, men nu är jag alldeles för trött för att ens komma ihåg vad det är för rätt!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Gunilla - Tack för tipset, det ska vi absolut testa!

Märit - hoppas du är piggare idag och lyckas komma ihåg :-)

/Annelie