Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-18

Väldoft


En av rundorna vi brukar går med hundarna går genom en dunge med eucalyptus-träd, vanligtvis märker vi inte så mycket av dom men idag när det regnade och var fuktigt i luften kunde man redan på avstånd känna en fantastisk eucalyptusdoft. Det kändes väldigt exotiskt, nästan så att man förväntade sig några koalor som satt och smaskade på löven.


Eucalyptus

Ännu en dag i skolan, det börjar klarna lite lite grann när det gäller uttal och vilka bokstäver man inte uttalar. Undrar varför man pillar dit en massa bokstäver som man ändå inte har någon användning för, en annan tycker att man ska skriva orden som de uttalas så mycket som möjligt. En liten förenkling har det dock blivit då Portugal har kommit överens med Brasilien om att förenkla och göra de portugisiska varianterna lite mer lika.

Nu har vi testat portugisisk pizza. Inte riktigt så som vi är vana vid, pizzadegen var mer som bröd, dom var små och faktiskt ganska smaklösa men däremot dyra.

Pizza a´ la Portugal

Träd som "ömsar skinn"

Hela trädet


2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Ja, inte är det lätt att reda ut alla språkliga krumelurer. Men antagligen har de väl uttalat de där bokstäverna förr i världen. För var kommer de annars ifrån?
Vi har ju förresten också sådana ord; hjälp, djur, psalm osv.
De nu outtalade bokstäverna uttalades tydligt förr.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Så sant så sant. Ingenting man tänker på då man är uppfödd med språket. Det är först när man ska lära ett nytt det kommer i en annan dager
/Annelie