Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-12

Böter och avloppsrensning


I morse kom brevbäraren med ett brev vi fick signera för att få. Det visade sig innehålla någonting om mitt möte med polisen och tullen, om det kan man läsa här. Så mycket förstod vi att vi skulle betala 288 € i böter men inte när var hur. Vi tog med papperet till banken där vi ändå hade ett möte. Carla läste igenom och fick det till att betalade vi inom 15 dagar skulle det bli 75% rabatt på beloppet enligt papper 1, på papper 2 stod det något om 25 % rabatt bara vi hade bevis på att vi påbörjat registreringen för länge sedan. Vi fattade som vanligt ingenting, inte heller Carla så vi tog papperet till Slöhögen (bilregistreringen). Han tyckte vi skulle lämna papperet hos honom men det gick jag inte med på så han fick masa sig dit.
Han ringde någon i Lissabon och de pratade länge, om vad har jag ingen aning men det slutade med att vi ska betala 75 € och han ska betala mellanskillnaden eftersom han klantat sig. Vi har gjort upp att vi ska dit i morgon för att få kvitto på att det är betalt. Nu är det bara att hoppas att det funkar som han säger.

Grannen har förevisning i olivrensning

Aningen mer än det vi får ihop från våra träd.

Naturligtvis kommer inte en olycka ensam. Det har blivit stopp i nedre duschen och det ordentligt. Avloppen är inte konstruerade så som vi är vana vid, med vattenlås och ordentliga rör. Här finns ett slags vattenlås (ca Ø 10 cm) mitt på golvet från handfatet, ”utfarten” därifrån är yttepytte. I duschen finns inget vattenlås alls utan där bara är ett litet hål på 0.5 cm från silen (sådan sil som brukar sitta i handfat) som löper direkt ut till avloppet. Nu har pojkarna tagit bort silen för att komma åt själva avloppsröret som inte är mer än 1 tum (svenska brukar vara på 2 tum). Alla försök att rensa har totalfalerat och vi har införskaffat ett avloppsrensningsverktyg till högtryckstvätten och pojkarna sliter hårt med det. Dom kommer en liten liten bit i taget och upp kommer massor med stinkande sörja på golvet bland annat något stålulls-liknande jox!! Just nu rinner vattnet ut sakta sakta men en paus får det bli till i morgon då arbetet får fortsätta och förhoppningsvis slutar allt lyckligt.
 
Det fantastiska vattenlåset

Disaster!

Normala valpar tuggar på skor, vår hämtar skor på löpande band och knyter upp dom, hur han nu lyckas med det. Peppar peppar har han ännu inte kommit på det där med att tugga sönder skorna.

Trött Otto

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


5 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Det där avloppet verkar konstruerat så att man ska ha något att göra emellanåt! Inget vidare med stinkande avloppssörja på golvet!

Nu kommer det säkert att bli bättre, men hur ska ni hindra att det inte blir stopp snart igen, när det är så klena rör?

Så fint det ser ut med olivskörden! Önskar verkligen att vi kunde odla oliver i Sverige!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi får klura på det här med avloppet och prata med "infödingar" hur dom får det att fungera, dom har ju vanan inne.

Vad jag förstår går det att odla bl.a oliver i Sverige. Du som bor i Skåne borde ju ha alla förutsättningar. Hittade en artikel på http://www.aftonbladet.se/bostadinredning/tradgard/article11472223.ab

Ha det så gott
/Annelie

Marninger sa...

Vi har också lite klena och långa avloppsledningar som mer eller mindre regelbundet kleggar igen.

Stålull hjälper det inte mot men den vanliga sörjan av matfett, kaffesump, tvälavlagringar och hår brukar vi få bukt med med hjälp av en eller två hinkar riktigt hett vatten. Ibland förstärkt med en dos kaustik soda . . .

Märit i Mariehem sa...

Tack för adressen till artikeln. Den var intressant.
Har resonerat om det här med folk som försökt odla oliv ute, men alla jag talat med har fått bortfrusna träd efter några år, så jag har inte satsat på det.
Men det fanns ju annat intressant där också!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Marninger - önskar att det var så enkelt här. Stora kruxet är att vi inte vet hur eländet är konstruerat och vad tusan dom haft i rören tidigare. Förhoppningsvis blir vi klokare på Torsdag vid grävningen.

Märit - Lycka till, håller tummarna att något av det funkar.

/Annelie