Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-08

Fönster, dörrar och hästar


I morse kom våra nya fönster och dörrar med ett arbetslag på fyra gubbar. Vi fick brått att rensa rent framför alla fönster så att de kunde jobba obehindrat. Snabbt gick det, nedervåningen gjordes på drygt en timme, övervåningen vet vi inte hur lång tid det tog för vi packade in hundarna och for iväg på Golegã Horse Fair.

Ett lass dörrar och fönster anländer

Det gick undan att byta, fördelen med betonghus och marmorfoder

Här åker balkongdörren för att ge plats åt en ny fin tät dörr

På vägen dit for vi in till Slöhögen med de förhoppningsvis sista papperen på motorcykeln. Det visade sig att dom i Lissabon anser att min CV2:a från 1986 är ny eftersom mätaren står på 736 mil, dom har så svårt att förstå att mätaren bara går till 9999 mil och sen slår runt och börjar om från 0. I och med att dom tycker den är ny åker vi på att betala moms, men där var Slöhögen jysst och skrev värdet på bilen till 900 € så momsen blir inte alltför blodig, vi kan stå ut med det bara allt blir klart någon gång.
När det var gjort for vi vidare till Golegã, +39° 24' 50.10", -8° 29' 16.89" , även kallad "The Capital of Horse», ett eldorado för hästälskare och besöks årligen av tusentals turister och hästälskare.
Själva  Golegã Horse Fair håller på i 10 dagar med alla möjliga arrangemang som har med hästar att göra. Nu hade vi inget program så vi for iväg på vinst och förlust. Det var ingen speciell händelse just när vi var där men hästar fick vi se. Hela stan är fylls av stånd med hästrelaterade ting, mat, restauranger, allt möjligt smått och gott och i nästan varje gathörn stod det gubbar och sålde rostade kastanjer, mums!
Hundarna var med och de skällde en del i början när vi mötte hästar men duktiga som dom är lugnade de snart ner sig och nu ligger de totalt utslagna utspridda i huset.

Häst & vagn kunde man åka

Gott om folk, hästar och stånd

Stiliga ekipage

Boxar och spiltor på rad lite överallt

Visst är dom underbara!

Vilka läderarbeten

Fantastiska vagnar

En tiggare och hans hund som håller i en liten korg åt husse

På vägen hem for vi förbi Abrantes och bilfirman där vi köpte vår portugisiska bil för att få tag på registreringsbeviset till bilen. Dom skyllde på att registreringen strulat i Augusti, mycket bra ursäkt med tanke på att det är November nu. Vi fick ett nytt tillfälligt registreringsbevis i väntan på det rätta, och som vanligt går vi nu runt och håller tummarna för att det ska funka denna gång.

Väl hemkomna fanns både dörrar och fönster på plats, utom dörren på nedervåningen, glasrutan hade gått sönder så de fick beställa en ny vilket tar 1-2 veckor.

Som ett nytt hus, bara nedre dörren fattas

Nya fina dörrar

Goa Anders hade med en riktig regnmätare och den visar 78 mm de två sista dagarna. ingen risk för brand nu inte

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


8 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Så fina fönster och dörrar ni satt in :)
Vi missade ju hästarna, men kanske lika bra när jag har lite problem med dom. Dessutom glömde vi ju gå husesyn, men då har vi något kvar till nästa gång :) Ha de gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi är så glada över dom, nu slipper vi det evinnerliga draget. gardinerna fladdrade vilt när det blåste ute.

Hela stan var en marknad och alla hästar var utomhus så det hade nog funkat.

Absolut husesyn nästa gång, och då hoppas vi att det är färdigt.

Kram på er

Kram Mamsen sa...

Så fint med dörrarna, vilket vackert mönster - gissa om jag (mamsen)är avundsjuk!! Skönt att gardinerna håller sig stilla nu ännu bättre, ni sparar på värmen! Åsnorna var BÄST! Ingen PROTEST!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja vi är så nöjda så! En åsna på gården ska det helt klart bli så småningom, dom är bara såå underbara. Försöker hitta något åsnehägn eller dyl men ingen "lycka" än.
Kram från oss alla
/Annelie

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Väldigt vacker glas i dörrarna. Måste vara skönt med dragfria fönster.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja visst är det så gött så gött med dragfritt och det "lyser" så fint genom rutan på kvällen.
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Huset ser jättefräscht och fint ut med de nya dörrarna! Snyggt!

Vilken trevligt marknad ni varit på!
Fast jag förstår inte varför ni vill ha en åsna??? ;-)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack, vi är så jättenöjda med dörrarna, och inte drar det in under heller, när dörren stängs fälls en manick ner som tätar mot golvet, här finns ju inga trösklar.

Jag har alltid velat ha en åsna, dom är ju lite egna och det gillar jag, dessutom är dom så söta. Visserligen låter dom en del när dom är uttråkade men vi får väl se till att den/dom har kul istället :-)

/Annelie